DuList IN

Ovogodišnja Festa Dubrovnik s tek dva programa, ostalo je na čekanju

Ovo je trebala biti godina jubilarne 20. manifestacije Festa Dubrovnik. No, koronavirus pomrsio je planove i istoimenoj udruzi, koja će svoj jubilej obilježiti s tek dva programa. Naime, u ponedjeljka, 25. siječnja u 19 sati, u predvorju Kazališta otvorit će se izložba Grad sv. Vlaha u suradnji s Dubrovačkom udrugom likovnih umjetnika i Hrvatskom maticom iseljenika. Organizaciju izložbe pomogli su Kazalište Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Marin Ivanović, Andrea Batinić i Igor Brautović. U četvrtak, 28. siječnja će se u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati održati promocija albuma klape Kaše Misa sv. Vlaha, autora Vicka Dragojevića umjesto odgođene Feste od klapa.

A Udruga Festa Dubrovnik pripremala se za višednevni bogat i raznovrstan program.

-Program bi počeo Festom od klapa i najpopularnijim skladbama V. Paljetka, M. Nardellija, Đ. Jusića i K. Magdića! I naše bi operne Dive pjevale u crkvi sv. Vlaha, Rock-paradom bismo se vratili u Lazarete, gala-koncert smo planirali uz 30. obljetnicu dubrovačke Atlantide s DSO i gostujućim zvijezdama. Bilo bi i Feste od vina na Kandeloru i radionice tradicionalnih jela uz autohtona vrhunska vina u sklopu nje. Ali smo Protokol Grada i sve institucije s kojima surađujemo, prema jednoglasnoj odluci redovne Skupštine naše Udruge, budući da nije bilo naznaka skorih promjena epidemiološke situacije u nas i prema njoj odgovarajućih mjera, obavijestili odgodi svih naših planiranih programa jubilarne 20. Feste 2021 Dubrovnik, koji su pretpostavljali veći broj izvođača i publike. O novim terminima odgođenih programa obavijestit ćemo čim to realno bude moguće. Humanitarna namjena 20. Feste bit će usmjerena Općoj bolnici Dubrovnik – navode iz Udruge Festa Dubrovnik.

Pročitajte još

Ljetnu plesnu sezonu u Revelinu zatvaraju Andrew Meller i Dombresky!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sasvim običan jesenski dan u Cavtatu

Dulist

[FOTO] Nastavlja se snimanje filma ‘Lee’. Na setu smo ‘uhvatili’ Marion Cotillard

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija