DuList IN

Ovogodišnja Festa Dubrovnik s tek dva programa, ostalo je na čekanju

Ovo je trebala biti godina jubilarne 20. manifestacije Festa Dubrovnik. No, koronavirus pomrsio je planove i istoimenoj udruzi, koja će svoj jubilej obilježiti s tek dva programa. Naime, u ponedjeljka, 25. siječnja u 19 sati, u predvorju Kazališta otvorit će se izložba Grad sv. Vlaha u suradnji s Dubrovačkom udrugom likovnih umjetnika i Hrvatskom maticom iseljenika. Organizaciju izložbe pomogli su Kazalište Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Marin Ivanović, Andrea Batinić i Igor Brautović. U četvrtak, 28. siječnja će se u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati održati promocija albuma klape Kaše Misa sv. Vlaha, autora Vicka Dragojevića umjesto odgođene Feste od klapa.

A Udruga Festa Dubrovnik pripremala se za višednevni bogat i raznovrstan program.

-Program bi počeo Festom od klapa i najpopularnijim skladbama V. Paljetka, M. Nardellija, Đ. Jusića i K. Magdića! I naše bi operne Dive pjevale u crkvi sv. Vlaha, Rock-paradom bismo se vratili u Lazarete, gala-koncert smo planirali uz 30. obljetnicu dubrovačke Atlantide s DSO i gostujućim zvijezdama. Bilo bi i Feste od vina na Kandeloru i radionice tradicionalnih jela uz autohtona vrhunska vina u sklopu nje. Ali smo Protokol Grada i sve institucije s kojima surađujemo, prema jednoglasnoj odluci redovne Skupštine naše Udruge, budući da nije bilo naznaka skorih promjena epidemiološke situacije u nas i prema njoj odgovarajućih mjera, obavijestili odgodi svih naših planiranih programa jubilarne 20. Feste 2021 Dubrovnik, koji su pretpostavljali veći broj izvođača i publike. O novim terminima odgođenih programa obavijestit ćemo čim to realno bude moguće. Humanitarna namjena 20. Feste bit će usmjerena Općoj bolnici Dubrovnik – navode iz Udruge Festa Dubrovnik.

Pročitajte još

‘TI SI MOJA DEFINICIJA SAVRŠENSTVA’ Lijepa Dubrovkinja objavila preslatku fotografiju sa sinčićem Maurom

Dulist

Najbogatiji Hrvat Davor Lukšić kupio Modrićevu vilu na Pantovčaku

Dulist

RUKAVICA JE BAČENA Jarak pozvao 12 masterchefova da kuhaju protiv njegove tetke s Mljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija