Aktualno

“Ovo je veliki dan za cijelu državu”

Povijesnu presudu u korist građana u slučaju Franak, komentirao nam je povjerenik udruge Franak za Dubrovačko – neretvansku županiju Marko Mišić.

– Nisam je još vidio, ali pobijedila je istina i pravda. Ovakvu smo odluku očekivali kad smo ih tužili. Tužili smo ih zato što smo znali da je to utemeljeno u zakonu. Stvar je vrlo jednostavna kad se gleda  zakonski, jer zakon trebaju poštovati svi pa i banke, a one su sebi uzele za pravo da rade što ih je volja i mijenjaju kamatne stope – istaknuo je za duList Marko Mišić.
– Na  području RH imamo ukupno 120 tisuća građana kojji su podigli nekakav kredit u švicarcima, a od toga je75 000 stambenih kredita – istaknuo je Mišić. Kada presud postane pravomoćna građani mogu očekivati slijedeće:

–  Nadam se da će se tako i dogoditi, banke će morati uskladiti ugovore o kreditu u skladu s presudom. A što se tiče preplaćenih iznosa najvjerojatnije morat će se podizati privatne tužbe protiv banaka. No to ne znači automatski da će to tako i biti. Pošto će postojati pravomoćna presuda na račun koje će sudovi vrlo lako moći donositi  presude onda će se to vrlo jednostavno rješavati i naložiti bankama da se napravi obračun i čovjeku vrate novci. Moguće je da se samo dolaskom u banku i zahtjevom sve riješi  – naglasio je Mišić.

– Ovo je veliki dan za cijelu državu, ovo je važna presuda za hrvatsku ekonomiju i ljude – zaključio je. 

Pročitajte još

ZAŠTO NE RADI HOTEL ŠIPAN? Mještani nezadovoljni, a vlasnici tvrde kako im se ne isplati otvoriti

Iva Dedo

KOLONE SU KILOMETARSKE Udarni je vikend na hrvatskim cestama!

Dulist

Snickers, Twix, Bounty… Iz butiga povučeni omiljeni sladoledi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija