Aktualno

“Ovo je veliki dan za cijelu državu”

"Ovo je veliki dan za cijelu državu"

Povijesnu presudu u korist građana u slučaju Franak, komentirao nam je povjerenik udruge Franak za Dubrovačko – neretvansku županiju Marko Mišić.

– Nisam je još vidio, ali pobijedila je istina i pravda. Ovakvu smo odluku očekivali kad smo ih tužili. Tužili smo ih zato što smo znali da je to utemeljeno u zakonu. Stvar je vrlo jednostavna kad se gleda  zakonski, jer zakon trebaju poštovati svi pa i banke, a one su sebi uzele za pravo da rade što ih je volja i mijenjaju kamatne stope – istaknuo je za duList Marko Mišić.
– Na  području RH imamo ukupno 120 tisuća građana kojji su podigli nekakav kredit u švicarcima, a od toga je75 000 stambenih kredita – istaknuo je Mišić. Kada presud postane pravomoćna građani mogu očekivati slijedeće:

–  Nadam se da će se tako i dogoditi, banke će morati uskladiti ugovore o kreditu u skladu s presudom. A što se tiče preplaćenih iznosa najvjerojatnije morat će se podizati privatne tužbe protiv banaka. No to ne znači automatski da će to tako i biti. Pošto će postojati pravomoćna presuda na račun koje će sudovi vrlo lako moći donositi  presude onda će se to vrlo jednostavno rješavati i naložiti bankama da se napravi obračun i čovjeku vrate novci. Moguće je da se samo dolaskom u banku i zahtjevom sve riješi  – naglasio je Mišić.

– Ovo je veliki dan za cijelu državu, ovo je važna presuda za hrvatsku ekonomiju i ljude – zaključio je. 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist