Zanimljivosti

Ovo je 5 loših navika zbog kojih vam kosa postaje sve tanja!

Frizura
Frizura

Ako ste primijetili kako je vaša kosa postala suha, beživotna ili pak vrlo tanka, vrijeme je za male – velike promjene.

Donosimo stoga pet svakodnevnih rutina kojima nesvjesno uništavamo kosu:

1. Vrućina – Korištenje vrućih pomagala za stiliziranje kose poput pegle, sušila ili uvijača, može biti vrlo štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušuvanja vlasi i time one postaju tanje i gubi svježinu. Kosu sušite sušilom na najnižoj temperaturi, a glačalo i uvijače koristite maksimalno dva do tri puta tjedno. Isto tako, prije tretiranja na kosu nanesite zaštitni sprej za zaštitu od visokih temperatura.

2. Gladovanje – Rigorozne dijete mogu biti vrlo opasne po zdravlje što se odražava i na kosi. Kako bi zaštitilo mozak i srce, tijelo tijekom gladovanja stvara zalihe zbog kojih, između ostalog, dolazi do otpadanja kose i smanjenog stvaranja novih vlasi. Planirat li na dijetu, zaboravite na gladovanje te se potrudite da vaša prehrana bude što bogatija i različiti.
“Sušilo za kosu, pegla za izravnavanje i druga vruća pomagala za stiliziranje frizure najveći su neprijatelji zdravih vlasi. ”

3. Mokra kosa – Vlasi kose su najosjetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput snažnog trljanja ručnikom te čvrstog motanja kose u punđu ili ručnik mogu oštetiti vlasi i uzrokovati pucanje i ispadanje kose. Mokru kosu prekrijte ručnikom te stiskom dlanova lagano upijte višak vlage.

4. Preparati – Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu štetiti kosu i učiniti je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrče ostati postojane tijekom cijelog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi. Češljanje kose prepune laka ili gela za kosu, kao i spavanje na njoj, uzrokuje pucanje vlasi, zbog čega ona postaje sve tanja i osjetljivija. Izbjegavajte proizvode od kojih vlasi postaju krute.

5. Sunce – UV zrake štetne su za vašu kožu, ali i kosu. Jednako kako sunce može oštetiti stanice kože, isto se događa i s vlasima zbog čega kosa postaje suha i tanka. Isto tako, pretjerano sunčanje može izazvati i pojačano ispadanje kose. Tijekom sunčanja, kosu prekrijte šeširom ili kapom ili pak vlasi zaštitite sprejem za kosu s UV zaštitom.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist