Zanimljivosti

Awesomeness fest stiže u Dubrovnik

Awesomeness fest stiže u Dubrovnik

Awesomeness Fest, poznati događaj kompanije Mindvalley odabrao je Dubrovnik za ovogodišnju destinaciju festivala koji će se održati od 16. do 19. svibnja.

U sklopu festivalskih događanja organizatori su se udružili s Volonterskim centrom Dubrovnik u pripremi volonterskog projekta pod nazivom Give Back Day, koji će se održati u srijedu 20. svibnja na širem području grada. Give Back Day je jedinstvena prilika festivalskim sudionicima, kojih će biti iz preko četrdeset zemalja svijeta, za širenje dobrog duha volonterstva kao i mogućnost da uistinu proniknu u lokalnu zajednicu kroz zanimljive volonterske akcije.
Give Back Day osmislila je jedna karizmatična volonterka Awesomeness festivala, Rebekkah Uccellini čija je specijalnost kreiranje mogućnosti društveno korisnog djelovanja za poslovne subjekte (od Microsofta do Burning man festivala). Ove godine ona i njen tim odabrali su Volonterski centar Dubrovnik kao lokalnog suradnika u kreiranju zanimljivih volonterskih akcija za cijeli jedan dan.

Tim će organizirati dan prateći tri sljedeća cilja na području Dubrovnika:
Prvi cilj će biti obnoviti dva igrališta i pothodnik kroz bojanje zidova, ocrtavanje zanimljivih motiva, zamjenu pohabanih mreža na nogometnim golovima, sadnja sadnica maslina i igranje se djecom na igralištu u Mokošici.
Drugi cilj je adaptirati jednu prostoriju i prpadajući joj dio terase u privremenom prihvatilištu za beskućnike u Visu 2. Adaptirana prostorija služit će za društvene aktivnosti korisnika prihvatilišta , dok u budućnosti može biti pogodna i za održavanje radionica.
Treći cilj je Drvo Davanja (Giving Tree) koje će biti osmišljeno na način da listovi predstavljaju detektirane stvarne potrebe osoba i organizacija na području Dubrovnika koje će Afest volonteri sukladno svojim stručnim znanjima i preferencijama odabrati i na neki način ih „usvojiti“ pokušavajući doprinjeti tome da te želje postanu stvarnost.

Sva događanja su organizirana i u suradnji s organizacijama civilnog društva kao što su Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik, Eko Omblići iz Mokošice te uz podršku Grada Dubrovnika.
Važno je naglasiti i da će ove volonterske akcije ući u dio volonterskih aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira koja traje od 18 do 23 svibnja.

Ovim putem Volonterski centar Dubrovnik poziva volontere koji su voljni pomoći u pripremnim aktivnostima da se jave na mail ured.vcd@gmail.com.

Pročitajte još

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist