Grad

Ovi su policijski službenici i djelatnici dobili prestižne nagrade!

Ovi su policijski službenici i djelatnici dobili prestižne nagrade!

Na središnjoj proslavi obilježavanja Dana policije u Uredu predsjednika Republike Hrvatske upriličen je tradicionalni prijem na kojem je 136 djelatnica i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova od Predsjednika Republike Hrvatske primilo Spomenicu domovinske zahvalnosti za dugogodišnju uzornu službu.

Među njima je bilo i 5 djelatnika i policijskih službenika Policijske uprave DN koje je za to prestižno priznanje predložio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Ovogodišnje nagrade su primile Marija Radulović iz Službe policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Silvana Ćelić iz Postaje granične policije Metković, Zoran Tikvica – voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, Ivica Stanković iz Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Mitar Radić iz Policijske postaje Dubrovnik.

-Osim njih, na svečanom obilježavanju Dana policije koji se istog dana upriličio na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojem su domaćini bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina upravo policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave dobili su priznanje za iznimne ostvarene rezultate rada u protekloj godini. Radi se o nagradi koja se dodjeljuje jednom godišnje, u povodu obilježavanja Dana policije i osim jedne grupne, na razini cijelog MUP dodjeljuje se i jedna pojedinačna nagrada, kako navode iz policije.

-Ovu nagradu su dobila šestorica policijskih službenika Službe kriminalističke policije zbog ostvarenih rezultata u operativnoj akciji Virtus u sklopu koje je razbijen međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u RH morskim putem i dalje raznim kopnenim putevima u susjedne zemlje i zemlje Europe. U toj akciji zaplijenjeno je preko 700 kg kokaina, uhićeno je 8 osoba i što je najvažnije prekinut je krak krijumčarenja kokaina preko Republike Hrvatske. Ovu fantastičnu šestorku čine voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i policijski službenici Luko Delija, Dragan Palameta, Ante Beader, Jurica Žuvelek, Nino Kraljević – ističu iz policije.

Za visoki plasman na prestižnom međunarodnom natjecanju za najspremnijeg policajca ‘Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine’ Petar Volarević iz Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na poklon je dobio Vučedolsku golubicu.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist