Aktualno

OVE SUBOTE U Orašcu Dubrovačka regata modela DragonForce 65

OVE SUBOTE U Orašcu Dubrovačka regata modela DragonForce 65
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treće izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 “Lago di Noce ‘24” održat će se u subotu 17. veljače na lokaciji akumulacijskog jezera u Orašcu u organizaciji JK Hydro. Natjecateljski dio počinje od 10:00 sati.

Ovaj projekt ima za cilj približiti i upoznati zajednicu s jedrenjem kao sportom i stvoriti trajno mjesto okupljanja. U protekle dvije godine, članovi JK Hydro i AŠD Orašac naporno su radili da bi se očistio dio brane te je stvoreno novo mjesto zajednice i jedinstveno mjesto za jedrenje u Hrvatskoj.

Lago Di Garda, poznato u svijetu kao jedna od najboljih odredišta za jedrenje, bio je uzor za ime regate. Stari naziv Orašca je Val di Noce, Dolina Oraha, tako je i regata na jezeru dobila ime Lago Di Noce.

Ono što je posebno i različito od ostalih regata su jedinstveni uvjeti jezera. Za razliku od mora, ovdje nema valova te jedrilice plove u idealnim uvjetima. Savršeno je mjesto za početnike i profesionalce, a modeli DragonForce 65 su idealni za savladavanje osnova jedrenja i brušenje vještine.

DragonForce klasa postoji u svijetu već dugi niz godina i omiljena je zimska aktivnost mnogim jedriličarima kao i simpatizerima jer pruža sve čari natjecateljskog jedrenja uz maksimalnu udobnost. Iz JK Hydro su posebno ponosni na dubrovačke juniore koji ostvaruju značajne rezultate na razini Hrvatske te se u budućnosti nadaju i šire.

Inercijom projekta Lago Di Noce, i ostali jedriličarski klubovi su se uključili te će se u budućnosti održavati Županijska liga. JK Cavtat je već savladao početne napore nabavke jedrilica te su se pridružili organizaciji Lige koja će u sljedećim godinama okupljati sve veći broj rekreativaca i natjecatelje

Ovim putem iz Jedriličarskog kluba Hydro pozivaju da sudjelujete na događaju i otkrijete novu lokaciju i sport u kojem ćete možda uživati godinama. Regata završava dodjelom nagrada u Dubrovačkoj Pivovari u 18 sati, a svi zainteresirani su pozvani na druženje.

 

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist