Aktualno

OVE SUBOTE U Orašcu Dubrovačka regata modela DragonForce 65

LagoDiNoce23JkHydro3 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treće izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 “Lago di Noce ‘24” održat će se u subotu 17. veljače na lokaciji akumulacijskog jezera u Orašcu u organizaciji JK Hydro. Natjecateljski dio počinje od 10:00 sati.

Ovaj projekt ima za cilj približiti i upoznati zajednicu s jedrenjem kao sportom i stvoriti trajno mjesto okupljanja. U protekle dvije godine, članovi JK Hydro i AŠD Orašac naporno su radili da bi se očistio dio brane te je stvoreno novo mjesto zajednice i jedinstveno mjesto za jedrenje u Hrvatskoj.

Lago Di Garda, poznato u svijetu kao jedna od najboljih odredišta za jedrenje, bio je uzor za ime regate. Stari naziv Orašca je Val di Noce, Dolina Oraha, tako je i regata na jezeru dobila ime Lago Di Noce.

Ono što je posebno i različito od ostalih regata su jedinstveni uvjeti jezera. Za razliku od mora, ovdje nema valova te jedrilice plove u idealnim uvjetima. Savršeno je mjesto za početnike i profesionalce, a modeli DragonForce 65 su idealni za savladavanje osnova jedrenja i brušenje vještine.

DragonForce klasa postoji u svijetu već dugi niz godina i omiljena je zimska aktivnost mnogim jedriličarima kao i simpatizerima jer pruža sve čari natjecateljskog jedrenja uz maksimalnu udobnost. Iz JK Hydro su posebno ponosni na dubrovačke juniore koji ostvaruju značajne rezultate na razini Hrvatske te se u budućnosti nadaju i šire.

Inercijom projekta Lago Di Noce, i ostali jedriličarski klubovi su se uključili te će se u budućnosti održavati Županijska liga. JK Cavtat je već savladao početne napore nabavke jedrilica te su se pridružili organizaciji Lige koja će u sljedećim godinama okupljati sve veći broj rekreativaca i natjecatelje

Ovim putem iz Jedriličarskog kluba Hydro pozivaju da sudjelujete na događaju i otkrijete novu lokaciju i sport u kojem ćete možda uživati godinama. Regata završava dodjelom nagrada u Dubrovačkoj Pivovari u 18 sati, a svi zainteresirani su pozvani na druženje.

 

Pročitajte još

GUŽVE U GRADU Velike količine vozila oko Pošte Lapad

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist