Kultura

Ovacije vjerne publike za DSO i goste

Dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom njemačkog dirigenta Johannesa Klumppa nastupio je zajedno s dubrovačkim pijanistom Đurom Tikvicom i mladim dubrovačkim violinistom Marinom Marasom u sklopu bogatog glazbenog programa 63. Igara sinoć, 16. kolovoza u prepunom atriju Kneževog dvora.

  
Izvedene su Treća simfonija u D-duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Beethovenov Peti klavirski koncert u Es-duru poznatiji kao Emperor, odnosno „kraljevski“ zbog prkosnog, buntovnog i pobjedonosnog duha, Mozartov Treći violinski koncert u G-duru kojeg karakterizira melodijska čistoća , dok je na kraju izvedena Simfonija u G-duru Josepha Haydna koja od svoje praizvedbe neprestano oduševljava publiku kao što je i festivalsku sinoć u Dvoru.
 
Drugi i ujedno posljednji nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama još je jednom uspio okupiti brojnu vjernu publiku te prirediti ugodnu večer čistog glazbenog užitka.
 
 DLJI

Pročitajte još

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja?

Dulist

PRIKAZAT ĆE VRIJEDNU ZBIRKU ‘Bukovac iz tamne komore’ u Muzejima i galerijama Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija