Kultura

OVACIJE U DVORU Završen ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

Sinoć je u atriju Kneževa dvora održan završni koncert trećeg po redu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Završnim koncertom ravnao je umjetnički direktor festivala, maestro Christoph Campestrini, dok je kao solistica nastupila Đana Kahriman. Na programu su bili Brahmsov Koncert za violinu i orkestar u D duru i Mendelssohnova Simfonija br. 3 u a molu „Škotska“. Knežev dvor bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a solistica i dirigent nagrađeni su dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Đana Kahriman članica je Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, s kojim redovito nastupa od svoje osme godine. Dobitnica je pet prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu, Verdi Note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Kazahstanu.

U sklopu festivala održano je 14 koncerata na kojem su ugošćeni brojni domaći i međunarodno priznati glazbenici i vrhunski dirigenti poput Nicholasa Miltona, Stefana Sanderlinga, Renchanga Fua, te solisti Patrick Gallois, Martina Filjak, Diego Tosi, Marija Gjoshevska, Nikolina Pinko Behrends, Janja Vuletić, Domagoj Dorotić, Matija Meić, Stefani Grbić, Dubrovački gitarski trio, Nina Kobler, Daniel Froschauer, Marko Genero, Viktor Tretyakov, Natasha Likhopoi, Matija Dedić i Darko Jurković. Bogat program i intenzivan tempo festivala svakom od posjetitelja dali su na izbor prisustvovati zanimljivim glazbenim događajima.

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija