Aktualno

Ova kratka imena roditelji u Hrvatskoj rado biraju za svoju djecu!

DO 1. STUDENOG Ove godine skoro sto beba manje nego lani

Kratka imena su vrlo zvučna i pamtljiva pa ih mnogi roditelji rado biraju za svoje djevojčice ili dječake. Iako je izbora mnogo, velika većina roditelja najčešće se odlučuje za popularna imena za koja znaju da će pristajati novom članu njihove obitelji, prenosi Index.

U slučaju da vam je potrebna inspiracija ili biste samo željeli znati koja su imena trenutno najpopularnija na našim prostorima, u nastavku vam donosimo nekoliko predivnih kratkih imena za djecu, kako za djevojčice, tako i za dječake. Kada je riječ o imenima za djevojčice, izbora uistinu ima. Najčešće birana imena za kćeri u posljednjih nekoliko godina na našem području uključuju sljedeća: Aria, Eva, Gita, Hana, Iva, Ena, Ema, Mia, Nika i Sara.

Osim ovih posebnih imena za djevojčice, izbor nije nimalo jednostavan ni kada je riječ o kratkim imenima za dječake. Iako možda zvuče kao moderna, većina ovih imena zapravo je vrlo tradicionalna te se nedavno ponovno vratila u modu. To su: Erik, Jan, Leo, Leon, Luka, Mak, Roko, Teo, Toni, Vid i Vito.

 

Pročitajte još

[FOTO] Pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić

NEMOJTE NASJESTI Po internetu kruže prijevare koje ciljaju vaše bankovne podatke

Dulist