Županija

Otvoreni su četrnaesti Mirisi Božića u Konavlima!

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić otvorio je danas na Grudi četrnaestu manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima.

– Udruga Agroturizam Konavle svojim manifestacijama i aktivnostima prednjači među hrvatskim agroturizmima, a općina Konavle čvrsto drži poziciju među najuspješnijim hrvatskim općinama – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić poželjevši Konavokama i Konavljanima čestit, miran i blagoslovljen Božić uz nadu da je pred nama zdravija i bolja nova godina.

Upornost i ustrajnost udruge Agroturizam Konavle pohvalio je i načelnik općine Konavle Božo Lasić, a u programu otvaranja manifestacije sudjelovali su i članovi KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja. Konavoski zdravičar Ilija Kesovija okupljene je pozdravio tradicionalnom zdravicom, inače zaštićenim nematerijalnim dobrom Republike Hrvatske.

Simboličnim otvaranjem bačve vina koje je napravljeno od grožđa ubranog na Trganju, još jednoj manifestaciji udruge Agroturizam Konavle, počeo je ovogodišnji bogati program Mirisa Božića.

Današnji program je nastavljen „Danima konavoske zelene menestre, baštine i vina“ i to na šest posta od menestre i devet posta od vina, ali i uz baštinski program u otvorenim konavoskim muzejima, a od ove godine novost je i zanimljivi i raznovrsni Program plus. Tako će biti do 22. prosinca, a cjelokupna manifestacija traje do 26. prosinca kada će se Mirisi Božića zaključiti Božićnom kolendom na skalinima ispred crkve svetoga Nikole u Cavtatu.

Pročitajte još

DOBROSLAVIĆ O SEZONI ‘Kolovoz gotovo na razini 2019. godine’

Dulist

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija