Kultura

RASPISAN NATJEČAJ Dubrovačke ljetne igre traže novog ravnatelja

Upravno vijeće Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre, na temelju Odluke od 9. travnja 2021., raspisalo je natječaj za imenovanje novog ravnatelja/ravnateljice ove ustanove.

Kako je navedeno u tekstu natječaja za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani diplomski sveučilišni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju; koja se odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima; koja ima najmanje pet godina radnog staža u djelatnostima kulture; koja ima znanje jednog stranog jezika; ima državljanstvo Republike Hrvatske. Iznimno, navedeno je, za ravnatelja ustanove može biti imenovana osoba koja, osim navedenih uvjeta, nema završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani diplomski sveučilišni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ako je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture i s najmanje deset godina radnog staža o čemu mora priložiti dokaz.

Ravnatelj se imenuje na temelju javnog natječaja na četiri godine i predloženog četverogodišnjeg programa rada i razvoja ustanove. Imenuje ga i razrješava Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na prijedlog Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre.

Rok za prijavu je 15 dana od datuma objave natječaja.

Podsjetimo, aktualna ravnateljica je Ivana Medo Bodanović koja je na tu funkciju nakon 2013. ponovno izabrana 2017.

Pročitajte još

JULIJANA ANTIĆ BRAUTOVIĆ U ovoj godini naš naglasak je na obnovi dubrovačkih ljetnikovaca

Dulist

Adio maestro! Napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih dirigenata Nikša Bareza

Dulist

U KNJIŽNICAMA Otvorena prva novogodišnja izložba ‘La mer’ Nena Kere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija