Kultura

RASPISAN NATJEČAJ Dubrovačke ljetne igre traže novog ravnatelja

RASPISAN NATJEČAJ Dubrovačke ljetne igre traže novog ravnatelja

Upravno vijeće Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre, na temelju Odluke od 9. travnja 2021., raspisalo je natječaj za imenovanje novog ravnatelja/ravnateljice ove ustanove.

Kako je navedeno u tekstu natječaja za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani diplomski sveučilišni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju; koja se odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima; koja ima najmanje pet godina radnog staža u djelatnostima kulture; koja ima znanje jednog stranog jezika; ima državljanstvo Republike Hrvatske. Iznimno, navedeno je, za ravnatelja ustanove može biti imenovana osoba koja, osim navedenih uvjeta, nema završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani diplomski sveučilišni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ako je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture i s najmanje deset godina radnog staža o čemu mora priložiti dokaz.

Ravnatelj se imenuje na temelju javnog natječaja na četiri godine i predloženog četverogodišnjeg programa rada i razvoja ustanove. Imenuje ga i razrješava Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na prijedlog Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre.

Rok za prijavu je 15 dana od datuma objave natječaja.

Podsjetimo, aktualna ravnateljica je Ivana Medo Bodanović koja je na tu funkciju nakon 2013. ponovno izabrana 2017.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist