Kultura

Otvorena izložba ‘Preblizu’ Viktora Daldona i Ivane Pegan Baće

Otvorena izložba 'Preblizu' Viktora Daldona i Ivane Pegan Baće

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u subotu, 8. studenoga u 19 sati otvorena je zajednička izložba suvremenih dubrovačkih umjetnika, slikara Viktora Daldona i kiparice Ivane Pegan Baće pod nazivom ‘Preblizu’.

Na izložbi su predstavljene nove Daldonove slikarske serije, te fotografije, videoradovi i skulpture Ivane Pegan Baće. Umjetnici su prvi puta zajedno izlagali prošle godine u Galeriji «Flora», a u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik započeti dijalog nastavlja se u širem zamahu i drugom kontekstu.
Prema mišljenju kustosice izložbe, Rozane Vojvoda, slikarstvo Viktora Daldona teško možemo jednoznačno okarakterizirati ustaljenim pojmovima ili pripojiti određenom pravcu, makar u sebi nosi i elemente akcijskog slikarstva i umjetnosti grafita i patterna, u pojedinim ostvarenjima, čak i tragove primarnog i analitičkog slikarstva. Radovi Ivane Pegan Baće redovito se odlikuju izuzetnom emocionalnom impregniranošću, minimalističkom elegancijom konstrukcije ukoliko je riječ o skulpturama te pročišćenim likovnim jezikom u videoradovima i fotografijama.
Daldonov stilski nomadizam i stvaranje raznorodnih serija za ovu izložbu ne bi bili tolikog intenziteta bez konteksta izlaganja s umjetnicom koja koristi širok dijapazon medija. Isto tako, fokusiranost Ivane Pegan Baće na riječi i mogućnost komunikacije, makar nije nepoznanica u njenom stvaralaštvu, dodatno se intenzivirala s obzirom na Daldonovo korištenje riječi u strukturi slika.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 7. prosinca 2014. godine. Radno vrijeme je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 20 sati.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist