Kultura

Otvorena izložba ‘Invigorate’ Viole Bittl

Otvorena izložba 'Invigorate' Viole Bittl

Rezidentica Art radionice Lazareti, Viola Bittl otvorila je u subotu navečer svoju izložbu 'Invigorate' u Galeriji Otok. Izložba ostaje otvorena do 2. studenoga.

Viola Bittl mlada je njemačka autorica koja u Dubrovniku boravi od rujna ove godine; na rezidencijalnom boravku u Frankfurtu, u umjetničkom studjiju Kulturbunker, boravio je mladi hrvatski autor Dino Topolnjak. Viola je u Dubrovniku u sklopu razmjene artists-in-residence programa između Art radionice Lazareti i Kulturamt Frankfurt koji se uspješno realizira od 2008. godine, kada su Kulturamt Frankfurt i Art radionica Lazareti potpisali ugovor o razmjeni artists-in-residence programa za suvremene likovne umjetnike iz Njemačke i Hrvatske.

Ova razmjena podrazumijeva dvomjesečni boravak jednog hrvatskog umjetnika u Frankfurtu u umjetničkom studiju Kulturbunker i boravak jednog njemačkog umjetnika u Dubrovniku u Art radionici Lazareti.

Razmjenu artists-in-residence programa u 2013. godini omogućili su Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik iKulturamt Frankfurt. Art radionica Lazareti korisnik je Institucionalne potpore Zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge te korisnik potpore Zaklade Kultura nova za razvoj pojedinih djelatnosti organizacije.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist