Kultura

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Ovako izgleda Dubrovnik kroz objektiv studenata

Izložba ‘Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta’ otvorena je ovog četvrtka navečer u Studentskom domu. Riječ je o studentskom projektu nastalom uz podršku i financijska sredstva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, koji su pokrenule Ira Fabrio i Sara Šimetić, studentice Odjela za umjetnost i restauraciju.

Jedanaest kreativnih studentica i studenata Sveučilišta u Dubrovniku, različitih Odjela, godina studija i mjesta prebivališta, odazvalo se pozivu svojih kolegica te je njihovih devetnaest radova objedinjeno u ovu izložbu. Pomoću fotografije i kratkog opisa studenti su pokušali prikazati koje su prednosti života i studiranja u ovom gradu te time poslati poruku budućim studentima zašto odabrati baš Dubrovnik ili pak kako bi ukazali na nedostatke i na mogućnosti za napredak te time ubrzati proces pozitivnih promjena.

Postavljanjem izložbe u prostoruStudentskog doma želi se naglasiti ideja kako Dubrovnik svojim posebnostima neizbježno utječe na studente koji nisu ondje rođeni, kako on polako postaje i njihov grad te kako različiti studenti obogaćuju ne samo studentski, već život Dubrovnika uopće. Studentice i studenti autori fotografija su: Andrija Barbarić, Vatroslav Čižmek, Ivona Čović, Ira Fabrio, Jan Mark Novalija, Marino Mislav Pejčinović, Sara Perković-Paloš, Stefano Piantanida, Nikolina Šanovsky, Ivana Šarić i Sara Šimetić.

Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Pročitajte još

ZBOG BOLESTI GLUMICE Za vikend otkazane izvedbe Orašara

Dulist

KULTURNI DOPRINOS FESTI Što donosi novo izdanje časopisa Dubrovnik?

Dulist

Odabirom sv. Vlaha za zaštitnika počinje razdoblje zrelosti zajednice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija