Kultura

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Ovako izgleda Dubrovnik kroz objektiv studenata

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Ovako izgleda Dubrovnik kroz objektiv studenata

Izložba ‘Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta’ otvorena je ovog četvrtka navečer u Studentskom domu. Riječ je o studentskom projektu nastalom uz podršku i financijska sredstva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, koji su pokrenule Ira Fabrio i Sara Šimetić, studentice Odjela za umjetnost i restauraciju.

Jedanaest kreativnih studentica i studenata Sveučilišta u Dubrovniku, različitih Odjela, godina studija i mjesta prebivališta, odazvalo se pozivu svojih kolegica te je njihovih devetnaest radova objedinjeno u ovu izložbu. Pomoću fotografije i kratkog opisa studenti su pokušali prikazati koje su prednosti života i studiranja u ovom gradu te time poslati poruku budućim studentima zašto odabrati baš Dubrovnik ili pak kako bi ukazali na nedostatke i na mogućnosti za napredak te time ubrzati proces pozitivnih promjena.

Postavljanjem izložbe u prostoruStudentskog doma želi se naglasiti ideja kako Dubrovnik svojim posebnostima neizbježno utječe na studente koji nisu ondje rođeni, kako on polako postaje i njihov grad te kako različiti studenti obogaćuju ne samo studentski, već život Dubrovnika uopće. Studentice i studenti autori fotografija su: Andrija Barbarić, Vatroslav Čižmek, Ivona Čović, Ira Fabrio, Jan Mark Novalija, Marino Mislav Pejčinović, Sara Perković-Paloš, Stefano Piantanida, Nikolina Šanovsky, Ivana Šarić i Sara Šimetić.

Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist