Kultura

JEDNOGLASNO Paolo Tišljarić predložen za novi mandat na čelu Kazališta Marina Držića

paolo tisljaric 008

Kazališno vijeće našeg teatra jednoglasno je ovog četvrtka dalo prijedlog o novom ravnatelju Kazališta Marina Držića. Kako je istaknula predsjednica Kazališnog vijeća Vesna Babarović, bogat, inspirativan i u svakom slučaju ispunjen program doveo je do odluke o tome kako bi ravnatelj trebao biti upravo Paolo Tišljarić, koji obnaša tu dužnost još od 2018. godine. Tišljarić je rođen 13. prosinca 1991. u Zagrebu. Godine 2013. diplomira (BA) Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dosad je postavio mnoge predstave u brojnim kazalištima te je asistirao Tomažu Panduru, Ivici Buljanu, Krešimiru Dolenčiću, Oliveru Frljiću, Aleksandru Popovskom i drugim redateljima, kao i na glumačkim klasama Franke Perković, Velibora Jelčića i Krešimira Dolenčića. Radio je s kazališnom družinom Kolarin na nekoliko predstava. Od 2018. godine obnaša dužnost ravnatelja Kazališta Marina Držića. Član je HDDU-a.

Odluka, istaknula je predjednica Babarović nije bila teška s obzirom da je Tišljarićev progam vrlo sadržajan, inspirativan te financijski prilagođen situaciji. Babarović je dodala kako ne samo da je Tišljarićev predloženi program bio prilagođen vremenu u kojem se nalazimo, već je i tijekom svog prethodnog mandata naš teatar približio mladima.

Članovi kazališnog vijeća predsjednica Vesna Babarović, potpredsjednik Đuro Market Vlastelin, te članovi Branimir Vidić, Asim Arslanagić i Karlo Krijes, istaknuli su kako je njihova odluka, naravno, tek prijedlog, a konačni ‘sud’ dat će Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na idućoj sjednici.

Dodajmo i kako je Paolu Tišljariću protukandidat bio naš priznati kazališni, televizijski i filmski glumac Frane Perišin.

MNJB

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist