Kultura

JEDNOGLASNO Paolo Tišljarić predložen za novi mandat na čelu Kazališta Marina Držića

JEDNOGLASNO Paolo Tišljarić predložen za novi mandat na čelu Kazališta Marina Držića

Kazališno vijeće našeg teatra jednoglasno je ovog četvrtka dalo prijedlog o novom ravnatelju Kazališta Marina Držića. Kako je istaknula predsjednica Kazališnog vijeća Vesna Babarović, bogat, inspirativan i u svakom slučaju ispunjen program doveo je do odluke o tome kako bi ravnatelj trebao biti upravo Paolo Tišljarić, koji obnaša tu dužnost još od 2018. godine. Tišljarić je rođen 13. prosinca 1991. u Zagrebu. Godine 2013. diplomira (BA) Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dosad je postavio mnoge predstave u brojnim kazalištima te je asistirao Tomažu Panduru, Ivici Buljanu, Krešimiru Dolenčiću, Oliveru Frljiću, Aleksandru Popovskom i drugim redateljima, kao i na glumačkim klasama Franke Perković, Velibora Jelčića i Krešimira Dolenčića. Radio je s kazališnom družinom Kolarin na nekoliko predstava. Od 2018. godine obnaša dužnost ravnatelja Kazališta Marina Držića. Član je HDDU-a.

Odluka, istaknula je predjednica Babarović nije bila teška s obzirom da je Tišljarićev progam vrlo sadržajan, inspirativan te financijski prilagođen situaciji. Babarović je dodala kako ne samo da je Tišljarićev predloženi program bio prilagođen vremenu u kojem se nalazimo, već je i tijekom svog prethodnog mandata naš teatar približio mladima.

Članovi kazališnog vijeća predsjednica Vesna Babarović, potpredsjednik Đuro Market Vlastelin, te članovi Branimir Vidić, Asim Arslanagić i Karlo Krijes, istaknuli su kako je njihova odluka, naravno, tek prijedlog, a konačni ‘sud’ dat će Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na idućoj sjednici.

Dodajmo i kako je Paolu Tišljariću protukandidat bio naš priznati kazališni, televizijski i filmski glumac Frane Perišin.

MNJB

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist