Kultura

RADIONICA I PREDAVANJE ZA DJECU ‘Božić i Stara godina kod Kneza’ odgođeni za 18. prosinca

RADIONICA I PREDAVANJE ZA DJECU 'Božić i Stara godina kod Kneza' odgođeni za 18. prosinca

Zbog najavljenog lošeg vremena u subotu, 11. prosinca 2021. otkazuje se predavanje i radionica za djecu od 10 do 13 godina ‘Božić i Stara godina kod Kneza’ koja se trebala održati u atriju Kneževa dvora. Novi datum održavanja radionice i predavanja koju u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala organizira Pedagoški odjel Dubrovačkih muzeja je u subotu, 18. prosinca 2021. u 10 sati.

Cilj predavanja je predstaviti ceremonijalni protokol u Kneževu dvoru za vrijeme Božića i Stare godine i portrete četiri dubrovačka plemića (Marin Franov Tudizić, Vladislav Marin-Sekundov Buća, Božo-Lujo Saraka i Klement Ivanov Menčetić) koji su obnašali dužnost kneza u mjesecu prosincu. Nakon uvodnog predavanja, bit će održana i radionica koja će se sastojati od kviza znanja, male memory igre i oslikavanja grbova navedenih plemićkih obitelji sa slike Grbovnik dubrovačkog plemstva izložene u stalnom postavu Kulturno – povijesnog muzeja.

Autori predavanja i radionice su viša kustosica pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija. Zbog epidemioloških mjera broj polaznika na radionici je ograničen, a prijave se šalju na e-mail: radionice@dumus.hr zaključno do petka, 17. prosinca 2021.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist