DuList IN

OTVOREN TERRA MADRE Saznajte sve o tradicijskoj poljoprivredi!

Terra Madre Balkans 15

Dubrovnik je domaćin najvažnije manifestacije u regiji o održivoj i tradicijskoj poljoprivredi koja će ugostiti preko 250 delegata Slow Fooda iz 11 zemalja, a danas je na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku ovaj važan događaj i svečano otvoren.

Program manifestacije predviđa konferencije i okrugle stolove o očuvanju tradicijskih proizvoda, tradicijskom ribolovu u Jadranu, oznakama zemljopisnog podrijetla, ulozi mladih poljoprivrednika u prehrambenom sustavu, školskim programima prehrambene edukacije i plasmanu tradicijskih proizvoda kroz održive oblike turizma. Konferencije na kojima će sudjelovati predstavnici Europske komisije, FAO-a i Ministarstva poljoprivrede te tradicijski proizvođači iz cijele regije bit će popraćene Tržnicom Zemlje u Parku Gradac na kojoj će biti predstavljeni proizvodi zajednica hrane iz Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Turske.

Terra Madre Balkan susrete organiziraju udruga Kinookus i Slow Food u okviru ESSEDRA europskog projekta koji sufinancira Europska komisija, a uz potporu Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanske županije, DURA razvojne agencije Grada Dubrovnika, Regionalne razvojne agencije DUNEA i Grada Dubrovnika.

Na ceremoniji otvorenja, koju je vodila poznata dubrovačka jazz glazbenica Maja Grgić, goste je prigodnim govorom pozdravio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist