Hrvatska

Otvoren sajam f.re.e u Munchenu

Sajam u Munchenu

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu službenog posjeta Munchenu, prisustvovao je današnjoj ceremoniji otvaranja međunarodnog turističkog sajma f.re.e 2014., a kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.

Uz ministra, sajam su službeno otvorili Reinhard Pfeiffer, direktor sajma i Franz Josef Pschierer, bavarski državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, medija, energije i tehnologije.

U svom je govoru ministar Lorencin naglasio kako je partnerski odnos na ovako značajnom međunarodnom sajmu sasvim logičan, s obzirom da u turističkom smislu, Bavarska i Hrvatska već dugi niz godina imaju odličnu suradnju. Također, dodao je kako Njemačka za Hrvatsku predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta, te da vjerni njemački turisti, a pogotovo turisti iz Bavarske, već dugi niz godina u našoj zemlji ostvaruju najveći turistički promet. Ministar se zahvalio na iskazanom povjernju te pozvao sve zainteresirane da već ove sezone dođu u Hrvatsku kako bi otkrili sve njene čari i prirodnu ljepotu, u skladu s kojom se, kako je rekao, temelji naš turistički razvoj, odnosno razvoj novih proizvoda i doživljaja.

„Hrvatska do 2020. godine planira ulaganja od sedam milijardi eura u turizmu. Ta su ulaganja nužna ako želimo da nam se turisti ponovno vraćaju i da nam novi dolaze. Ključan je i razvoj novih proizvoda, kao i produljenje pred i posezone zbog čega je i pokrenut PPS koncept (pred i posezona) s ciljem poticanja turističkog prometa u razdoblju izvan glavnog dijela sezone. Svakako da ćemo i bavarskoj Vladi predstaviti nove mogućnosti za ulaganja u hrvatski turizam. Uz Kupare, za koje je javni poziv već objavljen, sljedeći tjedan ćemo objaviti i javne pozive za hotele Plat, Imperial Rab i Maestral“, rekao je ministar Lorencin novinarima te dodao kako se mijenja Zakon o turističkim zajednicama u kojemu će pojam destinacijski menadžment imati ključnu ulogu. Također, još je jednom naglasio kako je Bavarska vrlo važno tržište za Hrvatsku i kako je cilj lagano povećanje turista iz Njemačke u pred i posezoni, s naglaskom na veći rast u mjesecu rujnu.

Ministar Lorencin susreo se i s Dietmar-om Gunz-om, direktorom njemačkog turoperatora FTI, kojemu je u razgovoru predstavio turističku ponudu Hrvatske te naglasio kako već od ove jeseni očekuje dodatan broj smještajnih jedinica u hotelskom sektoru. U nastavku dana, ministar Lorencin susresti će se i s predstavnicima njemačkih turoperatora Studiosus i ID Riva.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist