Hrvatska

OLEG VALJALO Sredstva za mlade su znatno povećana

Oleg Valjalo

Oleg Valjalo, zastupnik u Europskom parlamentu održao je kratko predavanje na temu Inicijative Europske unije zapošljavanja, stručnog usavršavanja i obrazovanja mladih.

Naglasio je koje su to tri glavne institucije EU – EU komisija, što bi bila ‘vlada’ EU, Vijeće ministara te EU Parlament.

– Hrvatska je ovdje u specifičnoj situaciji jer je u travnju prošle godine imala izbore za EU parlament, a imamo ih i ove godine – kazao je uvodno Valjalo. Hrvatska ima pravo korištenja malo više od 11 milijardi eura, a što će nama ti novci? Za mlade, tosu strogonamjenska sredstva, recimo u Hrvatskoj za već i razvoj – kazao je Valjalo.

– Jedan dio rada europarlamentarca jest aktivno sudjelovanje u radu odbora, a postigli smo neke značajne stvari. Što to znači za mlade? Upravo socijaldemokrati inzistirali su na mjerama za mlade, recimo da se sredstva za mlade znatno poveća. Urodilo je plodom, u odnosu na prošlogodišnje gfinancijsko razdoblje taj iznos povećao se za oko 40 posto veći. Inzistirali smo da se ta lokacija novaca ne raspodijeli jednako u svakom dijelu, već da se najveći dio novaca potroši u prve tri godine, jer je sada vrijeme za to, a poslije će se koristiti za neke druge stvari. Inzistirali smo na većoj fleksibilnostti – kazao je Valjalo.

Nakon njega, kratku prezentaciju održali su i Nikša Spremić te Nikola Tadić iz Ureda Olega Valjalo.

Spremić se orijentirao na proram Erasmus+ , kojeg Europska unija financira s 14,7 milijardi eura, što je povećanje za 40 posto, kazavši da je upravo ekipa Olega Valjala inzistirala na tome. Erasmus* je objedinio u sebi sve one programe i inicijative koje su prije postojale, te povezuju tržište rada sa studijskim potrebama EU.

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist