Kultura

Otvara se izložba Stjepana Šandrka

Izložba mladog hrvatskog slikara Stjepana Šandrka otvara se 11. srpnja u 21 sat u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

 Na izložbi bit će predstavljeno jedanaest ulja na platnu nastalih tijekom 2012. i 2013. godine. Riječ je o hiperealističkom slikarstvu, prizorima koji nastaju na temelju fotografiranih scena publike u izlagačkim prostorijama raznih muzeja, galerija…Autor postava i predgovora, Andrija Seifried zapisuje:

– Zaista, što nam ovaj mladi, sad već afirmirani, slikar svojim hiperealističkim slikama pokazuje, bolje reći na što ukazuje? Sada mi je jasno da je Stjepan Šandrk voajer zbivanja u muzejima i izložbenim prostorima, koji bilježi motive i koji nas, u likovnoj reinterpretaciji istih, dovodi u status "voajera iz druge ruke", onog koji promatra ono deja vu./../ Svojim slikama Šandrk otkriva "naličje izložbenog spektakla" kod kojeg svojim voajerističkim okom
bilježi onaj "odlučujući trenutak" promatranja "umjetničkih izložaka", trenutak kojim i nas uvlači u taj svoj voajeristički akt i čini nas izravnim sudionicima svog kreativnog događanja.
 

Biografija:
Stjepan Šandrk rođen je 31. ožujka 1984. godine u Osijeku. Završio je 2002. godine Školu primijenjenih umjetnosti u Osijeku, a 2006. godine diplomirao je slikarstvo u klasi profesora Igora Rončevića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na istoj Akademiji. Izlagao je na dvanaest samostalnim i mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Stjepan Šandrk dobitnik je Nagrade Akademije likovnih umjetnosti za najuspješnije diplomante 2005./2006., Nagrade Hrvatske Gospodarske Komore za najboljeg diplomanta 2005./2006. te posebnog priznanje 20. Slavonskog biennala. Živi i radi u Zagrebu.

 

Pročitajte još

‘IZLOŽBA BAŠTINE’ Prva međunarodna konferencija u Znanstvenoj knjižnici

Dulist

VEČERAS Predavanje o ranim radovima Vlaha Bukovca

Dulist

DSO: Pridružite nam se na koncertu i zajedno ispratimo dubrovačko Pozno ljeto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija