Crna kronika

OTROVANI LJUBIMCI U TRSTENIKU ‘Moja Bela se bori, preživjela je noć uz puno infuzije i sedativa’

OTROVANI LJUBIMCI U TRSTENIKU 'Moja Bela se bori, preživjela je noć uz puno infuzije i sedativa'

Strahota – riječ je koja ponajbolje opisuje šok stanovnika Trstenika na Pelješcu koji su u nedjelju neposredno svojim kućama pronašli otrov. Kako nam navode, riječ je o pužomoru, a od njega već je uginula jedna mačka i pas dok se drugi bori za život, iznose nam. Čitav slučaj, otkrivaju nam, prijavili su policiji i ne namjeravaju stati na tome pa su odlučili o svemu informirati i medije kako ovakve gnjusne stvari ne bi prošle ispod radara.

– Dakle, 16. siječnja ujutro smo našli mačku krepanu pokraj puta, nekih 300 metara od kuće, mislili smo da je udarilo auto, ali kasnije popodne smo preptpostavili da bi mogao biti otrov jer nije imala nikakve tragove udarca na sebi. U 2 sata popodne je dojavljeno da pas čiji je vlasnik umro prije par mjeseci i mještani su se nastavili brinuti za njega, davali mu jesti redovito, imao je i svoje sklonište, nije bio agresivan ni prema mačkama ni prema psima, a s ljudima je bio predivan, dakle za njega nam je javljeno da se trese u vrtu jedne kuće pokraj njegove. Moj momak i njegov prijatelj su ga odmah pošli vidjeti, povratio je puno zeleno plavkastog sadržaja što ukazuje na pužomor od kojeg psi teško, odnosno uopcće ne preživljavaju – ispričala nam je Pelješka Nikoleta Krivić.

Kako nam je rekla, svi simptomi su ukazivali na pužomor – treskavica, pjena na usta, grčenje. Nažalost pojeo je toliku količinu da za njega nije bilo spasa.

– Nedugo nakon toga, moj pas koji je oko kuće i u kući, dolazi nazad u kuću padajući na zadnje noge, tu mi postaje jasno da je i ona pojela otrov, iako smo mislili da je netko ciljano išao ubiti tog psa koji nije imao vlasnika, iako su se mještani s puno duše brinuli za njega i nikada nije bilo incidenta s njim. Sada samo želim naglasiti korake za sve ljude i njihove ljubimce koji se nađu u istoj ili sličnoj nevolji – ODMAH im dajte vodu s dosta soli, kako god znate ih natjerajte da to uđe u njih, tako da povrate sav sadržaj iz želudca. Nakon što su povratili, dajte im koliko god možete tableta aktivnog ugljena jer on skuplja otrove i onda isti čas u prvu veterinarsku ambulantu na tretman. Iako nema protuotrova, uvelike im pomaže infuzija, Normabel, Apaurin zbog grozne trešnje koja nastane zbog otrova – rastumačila je Krivić.

– Moja Bela se bori, preživjela je noć uz puno infuzije i sedativa, jutros izgleda malo bolje iako je to čudo nakon takvog otrova. Veterinarka nas je naručila na pregled u petak i mislimo da će pas biti dobro jer vec okreće glavom i budna je. Male su šanse za preživljavanje inače, ali kada se nađete u ovakvoj situaciji, napravite navedene korake pa će postojati nada. Užasno je gledati psa kako se cijelo to vrijeme trese i grči. Zapitam se koja životinja bi to mogla poželjeti drugom živom biću, onda shvatim ni jedna životinja nego samo duboko oštećen i bijedan čovjek – zaključila je naša sugovornica.

Glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup za DuList je potvrdila kako su sinoć zaprimili prijavu te je u tijeku izvid.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist