Grad

OTKRILI PLAN Evo što sve GK Montovjerna planira realizirati u 2020. godini

OTKRILI PLAN Evo što sve GK Montovjerna planira realizirati u 2020. godini

Gradski kotar Montovjerna uputio je priopćenje s planom i programom rada za 2020. godinu, a kako ističu, s ciljem što boljeg informiranja građana. Njihov plan prenosimo u cijelosti.

-U plan rada uvršteni su projekti i zahvati koji su se kroz rad vijeća i kontakt s građanima pokazali kao najpotrebniji. Svi navedeni prijedlozi proslijeđeni su Gradu Dubrovniku, a koji će od njih biti realizirani i u kojem obujmu, ovisi, u najvećoj mjeri, o gradskoj upravi. Naime, gradski kotarevi nemaju svoj budžet pa shodno tome ne mogu izvoditi nikakve zahvate, popravke ili projekte bez da oni prvo nisu uvršteni u gradski proračun te zatim realizirani putem nadležnih gradskih odjela i/ili službi. Upravo zato često možemo čuti kako gradski kotarevi ništa ne rade i kako nemaju svrhe, što je dakako, daleko od istine.

Svi članovi vijeća gradskog kotara su volonteri i ne primaju nikakvu naknadu za svoj rad. Unatoč tome, vijeće G.K. Montovjerna se od svog osnivanja u lipnju 2018. sastalo 11 puta i uhvatilo se u koštac s rješavanjem mnoštva problema koji postoje godinama, ako ne i desetljećima, na predjelu kotara Montovjerna. Stoga, razumljivo je za očekivati da će njihovo rješavanje biti postepeno i da će rad kotara biti valorizirani vidljiv kroz duže vremensko razdoblje.

U nastavku pogledajte predloženi plan rada G.K. Montovjerna za 2020. godinu:

1. Postavljanje novih rasvjetnih tijela (3 kom) u ulici Dubska.

2. Izvođenje stupnih mjesta za postavljanje javne rasvjete (3-5 kom) na Liechtensteinovom putu na dionici od skretanja za bolnicu prema Centru za obavješćivanje i posljednjoj kući na ovoj dionici.

3. Obrada litica sa adekvatnim sidrenjem zaštitnih mreža (klanac između Hotela Bellevue i Rixos Libertas).

4. Uvođenje nove autobusne linije (minimalno 2 puta dnevno) za starije ljude i djecu na predjelu Montovjerne.

5. Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izrada idejnog projekta za izgradnju garaže u ulici Kneza Branimira.

6. Sanacija ulice Kneza Branimira (osigurati parking za motore)

7. Sanacija ulice Vlatka Mačeka

8. Organizacija Noći Montovjerne 2020.

9. Rekonstrukcija ulice M. Marojice (proširenje ulice i rješavanje oborinske odvodnje).

10. Izrada dokumentacije i izgradnja kružnog toka na spoju ulice I.Vojnovića sa ulicom Dr. Šercer.

11. Postavljanje autobusne nadstrešnice kod “ex Križana“.

12. Označavanje parkinga u ulici Od Montovjerne.

Nadalje, u narednoj godini (2020.), kreće i pilot projekt ‘Participativnog budžetiranja’, putem kojega će svakom kotaru biti dodijeljen iznos od milijun kuna (prema trenutnim informacijama). Svrha projekta je poticanje aktivnog građanstva kroz osmišljavanje projekata, njihovo prezentiranje, javno glasovanje te prosljeđivanje izabranih projekata, putem gradskog kotara, dalje gradskim odjelima na implementaciju.

Tim putem građanima će se omogućiti neposredno sudjelovanje u alociranju javnih sredstava za one projekte koje su oni sami prepoznali kao najpotrebnije – stoji u planu i programu koji potpisuje predsjednik Gradskog kotara Montovjerna Nikša Đerek.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist