Grad

DUGOGODIŠNJA SURADNJA Mladi plesači iz Bad Homburga posjetili Dubrovnik

DUGOGODIŠNJA SURADNJA Mladi plesači iz Bad Homburga posjetili Dubrovnik

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su ovog ponedjeljka u gradskoj vijećnici izaslanstvo Bad Homburga, jednog od gradova prijatelja Grada Dubrovnika.

I ove godine nastavlja se dugogodišnja suradnja dvaju gradova kroz razmjenu mladih. Nakon što je 11 mladih plesača plesne skupine Convivo posjetilo Bad Homburg u travnju ove godine, izaslanstvo njemačkog grada stiglo je u uzvratni posjet s predstavnicima gradske uprave Marcom Nolteom i Silke Amrein. Marc Nolte ovom prigodom domaćinima je prenio pozdrave gradonačelnika Bad Homburga Alexandera Hetjesa te zahvalio na gostoprimstvu, istaknuvši kako zajednički projekti Bad Homburga i Grada Dubrovnika dodatno učvršćuju prijateljstvo dvaju gradova.

Usuglašeno je kako je i dalje potrebno jačati i unaprjeđivati postojeće i zajedničko osmišljavati nove projekte u području skrbi o djeci i mladima, socijalnoj i zdravstvenoj skrbi. Osim suradnje mladih plesača, postoji i izvrsna suradnja koju ostvaruju društva Crvenog križa, vatrogasci, sportaši i mladi glazbenici. Tako je u isto vrijeme u posjeti Dubrovniku i grupa mladih rukometaša kojima je domaćin naš rukometni klub RKHM Dubrovnika, a dio programa ovih dvaju razmjena mladih će biti realiziran zajedno.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist