Aktualno

OTEŽANO SE VOZI ZBOG SNIJEGA HAK apelira: Odgodite putovanje ako je moguće

OTEŽANO SE VOZI ZBOG SNIJEGA HAK apelira: Odgodite putovanje ako je moguće

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica, javlja Hrvatski autoklub. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima.
-Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje – apeliraju iz HAK-a.
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, baš kao i iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri.
Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila:
• dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu);
• autocestom A7 Draga-Šmrika;
• Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.
Promet je dopušten samo za osobna vozila:
• dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
• autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle;
• državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25);
• državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
• na Paškom mostu.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).
U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, dok trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.

Sve detalje potražite na stranici Hrvatskog autokluba.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist