Grad

OSVRTI I ŽELJE Što su sebi u 2016. zaželjeli Tatjana Šimac-Bonačić i Željko Raguž?

Ove godine na lokalnim izborima doživjeli smo uspjeh što se tiče izvršne vlasti, dok ipak ne mogu izraziti zadovoljstvo rezultatima na parlamentarnim izborima. Tijekom 2015. godine, također, ušli smo u drugi krug izbora Europske prijestolnice kulture 2020., i tu moram naglasiti entuzijazam našeg tima, koji je doživio velik uspjeh. Naravno, tu je i uspješno izvedeni Dubrovački zimski festival. Ne mogu ne spomenuti eskalaciju terorizma ISIL-a u svijetu, posebno krvavi napad u Parizu, gradu s kojim smo po mnogo čemu bliski. Osim toga, doživjeli smo i mi u Hrvatskoj izbjegličku krizu, a bila je primjer uspješnog rješavanja takve situacije. Na privatnom planu – dobila sam unuče! Što se tiče 2016. godine, želim pobjedu u utrci za Europsku prijestolnicu kulture 2020., da Dubrovnik bude prvi grad u Hrvatskoj koji će ponijeti tu titulu. To ujedno znači početak provedbe pripremljenih programa koji su se izrodili kroz projekt. Što se tiče izbjegličke krize, očekujem bolju organizaciju unutar EU kako bi se situacija riješila i smirila. Sigurno da svi želimo da se terorizam neutralizira. A na privatnom planu – čekamo treće unuče! To je zaista lijepo, ona nova energija koja svakom dobro dođe. A svima želim zdravlja, svega dobroga, pa da pritom mislimo i na druge – izjavila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić.

– Meni osobno 2015. godina bila je dobra. Najprije tu mislim na zdravlje. Imali smo prijevremene na kojima smo pobijedili. Mislim da u gradu Dubrovniku sve jako dobro funkcionira i nadamo se da će istim putem krenuti i država i da će biti bolje nego što je bilo zadnjih dvadesetak godina. Ove godine nastala je Dustra, stranka kojoj sam na čelu. Inače je ova godina bila turbulentna, zbog svih zbivanja unutar HSS-a i osnivanja Dustre. Vidjet će se u sljedećem razdoblju da će ona biti važan politički faktor u Gradu, a potom i u Županiji. Radimo svaki dan, povećavamo broj članova i ubuduće nitko bez nas neće moći sastaviti većinu u Gradskom vijeću. U našem članstvu je preko 90 posto mladih ljudi, ali i onih starijih, koji su prije bili u HSS-u, a koji nam mogu donijeti glasovi. Neki od njih su Vide Matić, Riki Rossetti, Karlo Gjurašić. Među mladima imamo osobe koje su se već iskazale kroz svoj posao: direktorica Vrtlara Ana Matušić, gradski pročelnik Marko Miljanić, gradski vijećnik Domagoj Carević, mladi judaš Stjepo Roko. U 2016. godini namjera nam je udvostručiti članstvo stranke. Što se tiče mog posla, nikad nije idealno, ali najvažnije je da je uvijek prisutan voljni moment. Uvijek pokušavam napraviti najbolje, a sve se da ispraviti. Na velikom broju komunalnih stvari još uvijek inzistiram, posebno na području Mokošice. Želim da u Dubrovniku, baš kao i u Hrvatskoj, bude dobro, da ljudi budu sretni – kazao je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Pročitajte još

Svijest postoji, ali mnogi su još neosjetljivi na izazove osoba s invaliditetom

Dulist

Franković: ‘Više nego ikad trebamo poticati na uključenost osoba s invaliditetom u društvo’

Dulist

Sat povijesti u školama uz Dan branitelja ove godine online

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija