Crna kronika

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Protivno pravilima građevinske struke 60-godišnji glavni inženjer gradilišta i 37-godišnji glavni nadzorni inženjer gradilišta u Novoj Mokošici su izvodili radove na građevinskoj parceli u razdoblju od studenog 2020. do kraja veljače 2021. godine, što je dovelo do klizanja tla i poremećaja statike stambene zgrade na susjednoj parceli, ističe se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvije muške osobe u dobi od 60 i 37 godina sumnjiče se za ‘Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti’ iz čl. 222. st. 1. Kaznenog zakona u vezi kaznenog djela ‘Opasnog izvođenja građevinskih radova’ iz čl. 221. st. 1. Kaznenog zakona, na štetu osam suvlasnika stambene zgrade u Novoj Mokošici – napisali su iz policijske uprave.

Posljedično je nastala materijalna šteta na osam privatnih stanova u vidu pukotina na zidovima, fasadi, međukatnoj konstrukciji, balkonima i stropovima, pukotina i oštećenja keramičkih pločica, fuga kamenih klupica i betonskog poda stambene zgrade. Ukupna materijalna šteta iznosi najmanje 94.115,82 eura.

Zbog počinjenog kaznenog djela policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist