Aktualno

‘OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNE NJUŠKICE’ Uginula je Luna, potražni pas HGSS-a Dubrovnik

Jutros smo ostali bez još jedne njuškice HGSS-a – tužna je vijest koju su ove subote na svojoj Facebook stranici podijelili iz Hrvatske gorske službe spašavanja. Naime, u svojoj 12. godini života uginula je belgijska ovčarka Luna, potražni pas HGSS Stanice Dubrovnik, nositeljica službene značke broj 037.

Luna je, pišu iz HGSS-a, oštenjena 4. travnja 2010. godine, a licencu potražnog psa je položila 28. travnja, dvije godine kasnije. Od tada je sudjelovala u brojnim potražnim akcijama na području Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

-Posljedne godine života provela je u zasluženoj mirovini. Lunin vodič iskreno zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomagali u njihovom radu i školovanju, a Luni jedno veliko hvala na svim lijepim zajedničkim trenucima provedenim radeći ono što volimo – pomažući onima kojima je naša pomoć potrebna – zapisali su iz HGSS-a.

Foto: Facebook/HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

DOZNAJEMO Mato Franković zatražio novo rješenje za antenu na Lopudu

Dulist

FRANKOVIĆ UPUTIO BRZOJAV OBITELJI Iza gospođe Jemo ostaju rezultati njezina bogatog rada i vjerujem da ste na to ponosni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija