Zanimljivosti

Osnovano Obiteljsko savjetovalište

Osnovano Obiteljsko savjetovalište

Dubrovačka biskupija osnovala je Obiteljsko savjetovalište, a za voditeljicu je imenovana Kristina Rožić.

Obiteljsko savjetovalište će okupljati svećenike, redovnike, redovnice i osobito vjernike laike specijaliste (liječnike, pravnike, psihologe, socijalne radnice i radnice, savjetnike) koji su spremni dio svog vremena dragovoljno darovati drugima dajući na taj način „svoj prinos u prosvjetljavanju, savjetovanju, usmjeravanju i podršci obiteljima na području Dubrovačke biskupije,“ piše u dekretu utemeljenja.

Savjetovalište bi svojim djelovanjem pružalo terapijsku (psihološku, psihijatrijsku i duhovnu) i savjetodavnu pomoć, te moralnu i financijsku potporu i edukacijske programe koji priječe ljude da zatraže stručnu pomoć i poučilo ih o simptomima njihovih problema i mogućnostima njihovog rješenja.

Također bi radilo na stvaranju zdravog ozračja u kojem će se pojedinci i grupe osposobiti za kvalitetniji život u kršćankom duhu ljubavi i solidarnosti. Savjetovalište se nalazi u ulici Kovačka br. 8.

Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kroz višegodišnji rad s ljudima, na pojedinačnoj i grupnoj razini, uspješno je primjenjivala svoje formalno stečeno stručno znanje iz područja psihologije (diplomirala na Saint Francis College-u, u New Yorku, SAD, 2002.), i organizacijskog biheviora (magistrirala s tri specijalizacije: menađment ljudskih potencijala, razvoj organizacije, te trening i razvoj zaposlenika, sve na Polytechnic University-u 2004., u New Yorku, SAD), u pomaganju klijentima prevladati izazove i poboljšati kvalitetu i učinkovitost u njihovom osobnom i poslovnom aspektu života. 

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist