Zanimljivosti

Osnovano Obiteljsko savjetovalište

Dubrovačka biskupija osnovala je Obiteljsko savjetovalište, a za voditeljicu je imenovana Kristina Rožić.

Obiteljsko savjetovalište će okupljati svećenike, redovnike, redovnice i osobito vjernike laike specijaliste (liječnike, pravnike, psihologe, socijalne radnice i radnice, savjetnike) koji su spremni dio svog vremena dragovoljno darovati drugima dajući na taj način „svoj prinos u prosvjetljavanju, savjetovanju, usmjeravanju i podršci obiteljima na području Dubrovačke biskupije,“ piše u dekretu utemeljenja.

Savjetovalište bi svojim djelovanjem pružalo terapijsku (psihološku, psihijatrijsku i duhovnu) i savjetodavnu pomoć, te moralnu i financijsku potporu i edukacijske programe koji priječe ljude da zatraže stručnu pomoć i poučilo ih o simptomima njihovih problema i mogućnostima njihovog rješenja.

Također bi radilo na stvaranju zdravog ozračja u kojem će se pojedinci i grupe osposobiti za kvalitetniji život u kršćankom duhu ljubavi i solidarnosti. Savjetovalište se nalazi u ulici Kovačka br. 8.

Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kroz višegodišnji rad s ljudima, na pojedinačnoj i grupnoj razini, uspješno je primjenjivala svoje formalno stečeno stručno znanje iz područja psihologije (diplomirala na Saint Francis College-u, u New Yorku, SAD, 2002.), i organizacijskog biheviora (magistrirala s tri specijalizacije: menađment ljudskih potencijala, razvoj organizacije, te trening i razvoj zaposlenika, sve na Polytechnic University-u 2004., u New Yorku, SAD), u pomaganju klijentima prevladati izazove i poboljšati kvalitetu i učinkovitost u njihovom osobnom i poslovnom aspektu života. 

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija