Zanimljivosti

I Mala braća s 3D modelom

Opuzenac Stipan Ujdur uz financijsku potporu bivšeg dubrovačkog hotelijera Gorana Štroka nastvalja svoju borbu protiv virtualne okupacije Dubrovnika.

Napravljen je tako i 3D model franjevačkog samostana i Crkve Male braće, kojeg je postavip na Google Earthovu službenu stranicu Warehouse 3D Gallery i tako pokrenuo postupak za reviziju i postavljanje istoga na 3D mapu svijeta.
Kako nama javlja Ujdur ovo je prvi dio ovoga sakralnog kompleksa na Stradunu na kojemu su samo građevinski objekti.
– U drugom dijelu bit će 3D model za klaustar i onaj manji dio u drugom otvorenom platou okruženim građevinama s biljkama i malom živicom. Ovaj model ću moći prijaviti tek nakon što prihvate i postave na 3D mapu svijeta 'Franjevački samostan i crkvu Male braće' jer ću tek tada moći uklopiti oba modela u jednu kompaktnu cjelinu. Tek tada ću moći prijaviti i građevinu uz samostan gdje je ulaz za muzej – naveo je Ujdur, ponovivši i ovog puta kako će zahvaljujući Goranu Štroku, koji financira izradu i postavljanje ovih 3D modela biti će uklonjeni talijanski fašistički modeli s geolokacije Dubrovnika na Google Earthu, a postavljeni naši.

Pročitajte još

DUBROVAČKI CARITAS U AKCIJI ZA POMOĆ ALBANIJI Osnovci za osnovno, odrasli za dodatno

Dulist

POZIV TREĆAŠIMA Dođite večeras u Lazarete i postanite Linđovac!

Dulist

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija