Aktualno

OSMIJEH IZNAD OBLAKA Croatia Airlines ugostila djecu i njihove udomitelje na letu za Dubrovnik

OSMIJEH IZNAD OBLAKA Croatia Airlines ugostila djecu i njihove udomitelje na letu za Dubrovnik

Croatia Airlines na današnjem je prijepodnevnom letu Zagreb – Dubrovnik u svom zrakoplovu ugostio oko pedeset djece iz udomiteljskih obitelji i njihove udomitelje, okupljene oko udruge Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece. Riječ je akciji ‘Osmijeh iznad oblaka’ kojom se nacionalni avioprijevoznik na svoju 30. obljetnicu poslovanja uključio u obilježavanje tridesete obljetnice donošenja Konvencije o pravima djece.

U povodu Svjetskog dana djeteta pridružio se globalnoj inicijativi UNICEF-a kojom se promiču dječja prava i koja djeci širom svijeta omogućuje da se čuje njihov glas. UNICEF Hrvatska pozvao je hrvatske tvrtke da otvore svoja vrata djeci, što je CA ovom akcijom i učinila.

Bila je to jedinstvena prigoda za djecu i udomitelje da dožive iskustvo letenja, a istodobno i mogućnost da bolje upoznaju poslovni svijet i kažu što misle o temama koje su im važne. Nakon slijetanja u Dubrovnik za drage goste organiziran je obilazak Zračne luke Dubrovnik tijekom kojeg su predstavljeni poslovni procesi najjužnije hrvatske zračne luke, a cjelodnevni program završava povratnim letom Dubrovnik – Zagreb, ističu u priopćenju.

– S iskrenim veseljem pridružili smo se hvalevrijednoj inicijativi UNICEF-a jer su iskreni dječji osmjesi i njihova radost neprocjenjivi. Nadam se da naši današnji gosti sa sobom nose drage uspomene, osobito zbog toga što su mnogi od njih prvi put putovali zrakoplovom, dok smo imu suradnji s partnerima istodobno približili sustav zračnog prometa u Hrvatskoj i proširili horizonte – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

– U ime djece iz udomiteljskih obitelji i udomitelja želim zahvaliti Croatia Airlinesu što je prepoznao potrebe djece koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima omogućivši im ovo prekrasno iskustvo, koje će pamtiti cijeloga života. Inicijativa Svjetski dan djeteta podsjeća nas da je briga za djecu obaveza za cjelokupnu zajednicu i jako nam je dragošto je Croatia Airlines kroz ovu akciju pokazao osjetljivost prema jednoj od najosjetljivijih skupina našeg društva – izjavila je Dubravka Čordašev, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

O Svjetskom danu djeteta
Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta.Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda,Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu. Konvenciju je tada potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti.
Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist