AktualnoUrednički izbor

ORSAT JOHN O ŠTRAJKU LIJEČNIKA ‘Pacijenti se ne moraju bojati…’

ORSAT JOHN O ŠTRAJKU LIJEČNIKA 'Pacijenti se ne moraju bojati...'

Hrvatski liječnici idu u štrajk. Odlučeno je to nakon sastanka pet liječničkih udruga – Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika.

Predsjednik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Orsat John za DuList komentirao je najavu o štrajku. Kazao je da nakon prosvjeda nisu shvaćeni ozbiljno te ih Ministarstvo zdravstva nije pozvalo na razgovor. Točan datum održavanja štrajka još nije poznat.

-Prosvjed je bio svojevrsno upozorenje, no bili smo svjesni da neće odreagirati na to, kao što nisu ni dosad nešto reagirali. Ministarstvo zdravstva stalno poziva na dijalog, ali to nije dijalog. To je monolog jer nema interesa da se nešto riješi. Štrajk će ići, ali kada, na koji način, još ne znamo – reći će John i dodao: ‘Pacijenti se ne moraju bojati’.

-Onima kojima će trebati zdravstvena zaštita, njima neće biti uskraćena. Neke ‘hladne’ stvari se možda neće provesti, ali onaj tko je hitan i akutan, bit će zbrinut. Napravit će se modaliteti štrajka jer se uvijek gleda dobrobit pacijenta. Svakako, štrajk će se provoditi kako bi se ispoštovalo sve što su liječničke udruge tražile, ali i da se zaštite prava liječnika i pacijenata – naglasio je.

Podsjetimo, skoro tri tisuće prosvjedovalo je sredinom ožujka na Markovom trgu pod geslom ‘SOS za zdravstvo’.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist