AktualnoKome zidine

Orlić odgovorio Vlahušiću u Dnevniku 3

Orlić odgovorio Vlahušiću u Dnevniku 3

Dopredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić gostovao je večeras u Dnevniku 3, u kojemu je na neki način dobio svojih 'pet minuta' da razjasni javnosti optužbe koje je sa istog mjesta samo par dana ranije odaslao gradonačelnik Andro Vlahušić.

Orlić je pojasnio povijesni slijed odnosa Društva prijatelja i samog Grada Dubrovnika, ali i naglasio kako je dodatak ugovor potpisan 2009. godine predložio upravo gradonačelnik Andro Vlahušić, a kojeg je podržalo 25 uglednih građana Gradskog vijeća.

– Među gradskim vijećnicima ima i uglednih pravnika i ekonomista i poduzetnika i oni su prihvatili dodatak ugovora jednoglasno. Temeljem takvog prihvata gradonačelnik je potpisao ugovor – rekao je Orlić.

Na pitanje voditelja zašto danas gradonačelnik traži poništenje, Orlić je odgovorio kako mu to nije jasno te da tako nešto treba pitati gradonačelnika budući da se u regulativi od 2009. do danas ništa nije promijenilo.

– To je kleveta. Neke stvari više govore o onome tko govori, nego što govori – tek se kratko Orlić dotakao Vlahušićevih optužbi u kojem je usporedio DPDS s Fimi mediom.

Za kraj je Orlić odgovorio kako od povjerenstva kojeg će imenovati  Ministarstvo kulture očekuje normalan i civiliziran dijalog koji može unaprijediti odnose između Društva i Grada Dubrovnika i cijele zajednice te ujedno i omogućiti Društvu da i dalje obavlja svoj zadaću, a ta je naglasio je dopredsjednik DPDS-a prezentacija, održavanje i obnova spomenika kulture bivše Dubrovačke Republike.

Inače, uoči gostovanja Denisa Orlića u Dnevniku objavljen je prilog u kojem je istaknuto kako je Društvo prijatelja dubrovačke starine uknjiženo na stonske zidine, a također su i jedini vlasnici Sokol kule u Konavlima.
 

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist