Aktualno

ORIJENTACIJSKI TJEDAN Što sve strani studenti trebaju znati o Dubrovniku i Hrvatskoj?

ORIJENTACIJSKI TJEDAN Što sve strani studenti trebaju znati o Dubrovniku i Hrvatskoj?

Orijentacijski tjedan za 58 stranih studenata iz cijelog svijeta počeo je u ponedjeljak ujutro na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, a trajat će do petka 16. veljače.

-Ovo smatramo jako važnim. Internacionalizaciju Sveučilišta smo postavili kao jedan od prioriteta razvoja, jer nam je cilj biti prepoznati i konkurentni u međunarodnom okružju, izvan nacionalnih okvira. Vidljivost koju dobivamo dolaskom stranih studenata, kojih će ove godine biti preko stotinu, nam svakako pomaže – izjavio je tom prilikom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar.

-Trenutno nudimo više od sto kolegija na engleskom jeziku, a to je razlog što nam brojni studenti dolaze. Cilj nam je ponuditi cijele studije na engleskom jeziku. Zasad nudimo dva, diplomski studiji ekonomije i marketinga, a trenutno radimo u suradnji s partnerima u inozemstvu na pokretanju još nekoliko studija na engleskom jeziku: diplomske studije iz elektrotehnike, akvakulture te turizma – istaknuo je Lazar.

Dodao je kako će se u ljetnom semestru stranim studentima ponuditi i kolegij hrvatskog jezika na dvije razine.

-Tako širimo ponudu, a istovremeno promičemo hrvatski jezik i kulturu – rekao je Lazar.

Cilj Orijentacijskog tjedna jest upoznati strane studente s informacijama potrebnim za studiranje, ali i lakše snalaženje u Dubrovniku.

Studenti su u grad pod Srđem stigli u okviru programa mobilnosti Erasmus+, kao Double Degree studenti i freemover studenti (slobodnjaci). Najviše je Poljaka, potom Nijemaca te studenata iz Slovačke, Češke, Latvije, Francuske, Italije i s Kosova, ali novost je da po prvi put imamo studente iz Sjedinjenih Američkih Država i Uzbekistana.

Organizator Orijentacijskog tjedna je Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik, a posebno se ističe kako je ova akademska godina rekordna po broju inozemnih dolaznih studenata – njih čak 111 će boraviti dio ili cijelu akademsku godinu na Sveučilištu u Dubrovniku.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist