Aktualno

ORIJENTACIJSKI DANI Rekordan broj stranih studenata na UNIDU

ORIJENTACIJSKI DANI Rekordan broj stranih studenata na UNIDU

U ljetnom semestru akademske 2022./2023. na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će ukupno 91 strani student! To je do sada najveći broj stranih studenata u jednom semestru! Već tradicionalno, tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organiziraju se Orijentacijski dani, od 9. do 14. veljače 2023. godine.

Od 91 studenta, 16 studenata je na Sveučilištu u Dubrovniku odlučilo provesti cijelu akademsku godinu, a njih 75 dolazi na jedan semestar. Dolaze iz 23 zemlje, ne samo sudionice Erasmus programa, već i iz trećih zemalja tako da će osim iz europskih zemalja na Sveučilištu biti i studenata iz SAD-a, Gruzije, Vijetnama, Kanade, Azerbejdžana, Argentine, Kazahstana i Ekvadora. Studirat će većinom na Odjelu za ekonomiju, ali će slušati dio kolegija i na svim ostalim sveučilišnim odjelima. Prethodni (zimski) semestar akademske 2022./2023. godine, donio je također rekordnu brojku od 70 stranih studenata koja je sada premašena! Ugovori o suradnji s inozemnim sveučilištima i drugim partnerskim visokoobrazovnim institucijama iz godine u godinu se obnavljaju i sklapaju novi te se time proširuje krug zemalja iz kojih nam studenti dolaze.

U službenom dijelu programa Orijentacijskih dana dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte; voditeljica službe Sandra Memunić te Erasmus+ koordinatorica Nikolina Potrebica i stručna suradnica Maria Pendo. Predstavile su studentima rad i ustrojstvo Sveučilišta, prilike i mogućnosti za studente u Dubrovniku te ih provele kroz papirologiju koja prati njihov dolazak. Predsjednik Erasmus Student Networka Božo Simović predstavio je ovu udrugu koja je stranim studentima na raspolaganju tijekom cijelog boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je zadužen za program neformalnih aktivnosti Orijentacijskih dana koji uključuju razgleda grada i okolice, druženja, večere, zabave i izlete, kao i prigodni valentinovski program.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist