Grad

Organizatorice vjenčanja: Dozvolite nam odvijanje svadbi od lipnja, stižu nam upiti

Organizatorice vjenčanja: Dozvolite nam odvijanje svadbi od lipnja, stižu nam upiti

Organizatorice vjenčanja, okupljene u Strukovnoj grupi pri Županijskoj komori Dubrovnik, pojašnjavaju kako očekuju da bi ove godine mogli početi raditi jer dobivaju upite za poslovnu suradnju pod isključivim uvjetom da su svi sudionici ovog procesa procijepljeni. Mladenci i njihovi gosti već jesu te očekuju to i od svojih ‘wedding plannera’ i svih njihovih podugovarača, kaže Ines Nanić, predsjednica Strukovne grupe.
-Većina organiziranih vjenčanja proteklih godina bila su međunarodnog karaktera i okupljala su raznovrsne djelatnosti (vizažistice, frizerice, cvjećarice, pružatelje fotografskih, tonskih, scenskih, kulinarskih,.. kulturnih usluga, izletnički resursi uz razna prometna rješenja i sl.). Ovim je pokrenut multiplikativni efekt na rast lokalnog gospodarstva i učinjen nemjerljiv marketinški efekt za cijelu destinaciju. Danas je to djelatnosti koja ima preko 90 % pad prometa i egzistira isključivo uz pomoć mjera Vlade. Unatoč preprekama, najveći broj vjenčanja ima idealnu mogućnost održati se na otvorenim lokacijama i u ovoj godini. Svijet se počeo pomalo otvarati, oslobađati epidemioloških mjera, stoga naše tržite treba brzo reagirati, napraviti protokole ponašanja i iznaći načina kako očuvati zdravlje te dozvoliti gospodarstvu da napokon počne zarađivati – navode.
Nanić ističe kako im je želja da Stožer CZ i sve ostale institucije prepoznaju važnost i snagu ove djelatnosti te da im se dozvoli odvijanje svadbi već od lipnja, barem na otvorenom, uz definirane protokole.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović