Grad

Opremljena sportska dvorana OŠ Montovjerna

Opremljena sportska dvorana OŠ Montovjerna

Završeno je opremanje i uređenje suvremene sportske dvorane Osnovne škole Montovjerna. Sportska dvorana je multifunkcionalna i opremljena za rukomet, košarku, odbojku, badminton i stolni tenis te sadržava sve potrebne elemente za gimnastički razvoj, tjelovježbu i nastavni program osnovnoškolaca. Za košarku su montirani električni podizni stropni i zidni koševi, kao i bočni električno podizni i sklopivi koševi, zatim rukometni golovi, multifunkcionalni semafor, a osigurana je i odbojkaška oprema, kao i lopte za različite sportove. Postavljene su i četiri ormarne tribine s funkcijom zatvaranja kada nisu u upotrebi, a mogu primiti do 130 gledatelja.

Još jedna od posebnosti dvorane jest to da je zamišljena kao dvodijelna jedinica, a pregrađuje se električnom podiznom mrežom kako bi u prostoru mogla neometano vježbati dva razredna odjeljenja ili dvije sportske grupe. Uz nju su smještene sve prateće prostorije za školu i dvoranu poput muških i ženskih svlačionica opremljenih ormarićima, praonica, strojarnice i prolaza na vanjsko igralište.

Sukladno ugovoru sklopljenim s Gradom Dubrovnikom, namještaj i opremu vrijedne 941.311,25 kuna s PDV-om je nabavila, isporučila i montirala tvrtka MULTI-SPORT d.o.o. Nova OŠ Montovjerna u rujnu je primila nove polaznike koji će od sada tjelesni odgoj prakticirati u najmodernijoj dvorani u Dubrovniku. Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine, a ukupna vrijednost investicije je preko 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist