Grad

HRNIĆ: ‘VLADA OPTIMIZAM I INTERES’ TZ grada Dubrovnika sudjeluje na londonskom sajmu

Ana Hrnic 2

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavlja turističku ponudu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova – World Travel Market (WTM) u Londonu, koji se ove godine, nakon 40 godina kontinuiranog fizičkog održavanja, prvi put održava u virtualnom obliku od 9. do 11. studenog.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić ističe kako se sve odvija u najboljim tehničkim uvjetima te je online platforma izrazito ‘user-friendly’. Uz nju, na sajmu sudjeluje nekoliko djelatnika iz turističke zajednice te na dnevnoj razini imaju nekoliko sastanaka. Sudionici komuniciraju preko virtualnih platformi, konferencija, radionica i seminara od 7 ujutro do 22 sata navečer kako bi se pokrile sve vremenske zone. Hrnić navodi kako interesa za dubrovačko tržište ima te da u razgovorima vlada optimizam.

—Neobično je, no svjesni smo kako se cijeli život prebacio na online platforme te smo se već polako naviknuli. No, s kim god da sam odradila sastanak istaknut će kako nam ipak nedostaje osobni kontakt. Nadamo se da će se sajam dogodine održati u takvom obliku – rekla je Hrnić navodeći kako je glavna tema sigurnost te kako će se turističke djelatnosti odvijati u novim uvjetima u budućnosti. Svi sudionici sajma razmjenjuju informacije te očekivanja.

— Razgovaramo o percepciji sigurnosti u budućnosti. No, svi s optimizmom gledaju na nadolazeće razdoblje. Svi se nadamo da ćemo se vratiti u normalno djelovanje i da će se turistički tijekovi pokrenuti te da će ljudi biti motivirani za putovanja čim se za to stvore stabilni uvjeti. Ne možemo, naravno, očekivati da će za tri mjeseca sve biti kao da se ništa nije dogodilo, ali opet vjerujem da će interesa biti – naglasila je Hrnić.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist