DuList PROMO

OPLEMENITE SVOJ INTERIJER jednostavnom idejom

OPLEMENITE SVOJ INTERIJER jednostavnom idejom

Bez obzira na to živimo li u svom prostoru već dugo vremena, ili smo se tek uselili u njega, činjenica je da nam s vremenom dosadi i želimo nešto novo u njemu.

Ako niste skloni velikim i opsežnim radovima, i ne planirate izdvojiti značajan budžet, tada razmislite o vrlo jednostavnom rješenju – postavite slike na zidove.

Slike za zid – jednostavno i elegantno rješenje za sve prostorije
Želite li unijeti novost u svoj životni prostor, adaptirate li ga ili pak uređujete apartman za turiste, slike za zid odlična su ideja. Raznovrsni motivi, dimenzije i slikarske tehnike čine izbor nevjerojatnim, tako da je vrlo lako pronaći savršen primjerak za sebe.

Kako odabrati idealnu sliku za zid?
Pri odabiru slike za zid, prvenstveno razmislite o tome u koju ćete ju prostoriju postaviti. Ako je riječ o prostoriji manje površine, tada se odlučite za sliku manjih dimenzija kako ne bi „pojela“ prostor. Ako pak imate na raspolaganju velik prostor, tada dimenzija slike nije primarni čimbenik za odluku. U slučaju da birate sliku za prostor koji nema mnogo prirodnog svjetla, kada je primjerice riječ o hodniku, tada razgledajte slike vedrih boja koje će unijeti živost u tamni prostor.

Za dječje sobe birajte slike koje će se svidjeti i Vašim mališanima, dok za prostore u kojima boravite najviše vremena, poput dnevnog boravka i blagovaonice, odaberite motive koji će se svidjeti svim ukućanima.

Kada je riječ o odabiru glavnih boja na slikama, pogledajte koje boje prevladavaju u prostoriji. U slučaju da ste ljubitelj minimalističkog stila uređenja, tada razmislite o monokromatskim slikama, iako vrlo lijepo u jednobojnim interijerima izgledaju i slike jarkih boja, koje predstavljaju svojevrsnu središnju vizualnu točku i unose vibrantnost u cijeli prostor. Za prostore s puno boja, potražite slike na kojima prevladavaju boje koje već imate u prostoru kako bi se bolje uklopile u njega.

A što je sa slikama u više dijelova?
Proteklih su godina postale vrlo popularne slike u nekoliko dijelova koji se postavljaju jedan pored drugoga na zid, uz nekoliko centimetara razmaka. I kod takvih vrsta slika izbor motiva, boja i dimenzija je zaista velik, jedino je ograničenje koliko imate prostora na zidu za postavljanje, jer, naravno, takve slike zahtijevaju više prostora od slike koja je u jednom dijelu.

Na kraju, za koju se god sliku za zid odlučili, možete biti sigurni da će unijeti svježinu u svaki prostor i definitivno ga oplemeniti novim izgledom.

Izvor slike: Dovido.hr

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist