Kultura

Operni gala spektakl ispred Crkve sv. Vlaha

U sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u opernom gala spektaklu inspiranom ljubavnim prizorima iz Verdijevih i Wagnerovih glazbenih drama u režiji velikog Giancarla del Monaca, među brojnim solistima,

nastupit će i naša proslavljena sopranistica Lana Kos koja nakon Verone debitira i na Ljetnim igrama, 12. srpnja u 21:30 ispred crkve sv. Vlaha.  

Imaginarni susret ova dva najslavnija operna skladatelja 19. stoljeća, vršnjaka Verdija i Wagnera koji se za života nikada nisu susreli, a koji će biti upriličen u opernom gala programu „1813. – Verdi vs. Wagner“, osmislio je Giancarlo del Monaco, jedan od najuglednijih i najtraženijih svjetskih glazbeno-scenskih redatelja svoje generacije. Del Monaco je na scenu postavio brojne produkcije među kojima se ističu one u kazališnim kućama Barcelone, Berlina, Bologne, u Buenos Airesu, Los Angelesu, Madridu, Münchenu, milanskoj La Scali, Montpellieru, njujorškoj Metropolitan operi, na Festivalu d'Orange te u Parizu, Rimu, Tel Avivu, Veneciji, Washingtonu, Beču, a koje je realizirao u suradnji s najznačajnijim dirigentima i scenografima iz svijeta opere.

Ulaznice za ovu opernu večer koja slavi ljubav, ali i 200. obljetnicu rođenja Verdija i Wagnera, mogu se nabaviti online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima Igara na Stradunu i u Festivalskoj palači po cijenama od 150 do 300 kuna. Dubrovčani i stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji na blagajni ostvaruju popust od 30 %.

Pročitajte još

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija