Kultura

Opera gala povodom proslave 40. godišnjice zaštite UNESCO-a nad spomeničkom jezgrom Dubrovnika

Opera gala povodom proslave 40. godišnjice zaštite UNESCO-a nad spomeničkom jezgrom Dubrovnika

Svečani koncert povodom proslave 40. godišnjice zaštite UNESCO-a nad spomeničkom jezgrom Dubrovnika i 10. obljetnice uvrštenja Feste svetoga Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim dirigira Ivan Josip Skender, a uz istaknute soliste Mariju Kuhar Šošu, Dubravku Šeparović Mušović, Domagoja Dorotića i Ljubomira Puškarića, održat će se u petak, 1. veljače u 20 sati u velikoj konferencijskoj dvorani hotela Rixos Libertas. Ulaznice po cijeni od 70 i 100 kuna već su u prodaji.

Program koncerta čine najljepše arije iz Verdijevih opera Trubadur, Don Carlo i Rigoletto, iz opere Lakme Léa Delibesa te arije iz opere Nikola Šubić Zrinski Ivana pl. Zajca i Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca. Program oplemenjuju i kompozicije Borisa Papandopula, Blagoja Berse te Luke Sorkočevića.

Ulaznice za svečani koncert dostupne su putem internetske platforme ulaznice.hr te na recepciji hotela Rixos Libertas koja je otvorena svakim danom 0-24 i u prodajnom uredu Igara u Festivalskoj palači radnim danima od 10 do 14 sati.

Koncert u povodu proslave 40. godišnjice od kada je čitavi povijesni kompleks spomeničke jezgre Dubrovnika ušao pod zaštitu UNESCO-a, odnosno postao dijelom Svjetske kulture baštine, organiziraju Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i uz potporu hotela Rixos Libertas.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist