Aktualno

Općinama prijeti zabrana odlaganja na Grabovici!

Nećemo dopustiti da se Napulj dogodi u Dubrovniku – rekao je vrlo oštro gradonačelnik

Andro Vlahušić najavivši mogućnost donošenja odluke o zabrani odlaganja otpada na Grabovici svima osim gradu Dubrovniku.

To je restriktivna mjera koju će grad biti prisiljen provesti ukoliko se na sastanku u siječnju sa Županijom i drugim općinama ne nađe neko rješenje. Jer, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Niko Šalja u optimističnoj verziji Grabovica se smećem današnjim tempom može puniti još dvije godine. I tada se smeće neće imati gdje odlagati, a kako sada stvari stoje u tom se roku neće izgraditi Županijski centar za gospodarenje otpadom.

– Početkom siječnja morat ćemo obaviti vrlo ozbiljan razgovor sa Županijom i drugim općinama, jer je Grabovica došla do svojih gornjih kapaciteta i ona se dalje širiti ne može. Pošto je Županijski centar za gospodarenje otpadom u realizaciji već 5-6 godina, grad će možda biti prisiljen donijeti odluku da samo grad Dubrovnik može odlagati smeće na Grabovici, a sve druge općine će morati pronaći neko drugo odlagalište. Ne možemo sebi dopustiti da nemamo gdje odlagati smeće jer netko drugi nije napravio svoj dio posla – kritičan je bio Vlahušić, koji je na kraju naglasio kako će najavljeni sastanak biti vrlo tvrd i vrlo težak.

Šalja je pak istaknuo kako će se na sastanku, koji je već ranije bio iniciran, ali je zbog izbora prolongiran na siječanj, pokušati dogovoriti i vidjeti koji su daljnji koraci da se ne bi doveli u bezizlaznu situaciju.

– Situacija nije dobra. Moramo se nekako zaštititi, možda čak i primjenom ovako restriktivnih mjera da se ne dovedemo u situaciju da nemamo gdje odvoziti smeće – zaključio je Niko Šalja.

Pročitajte još

PRIPAZITE SE Sljedeća tri dana temperatura u Dubrovniku ide ispod nule

Dulist

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija