Aktualno

Općinama prijeti zabrana odlaganja na Grabovici!

Nećemo dopustiti da se Napulj dogodi u Dubrovniku – rekao je vrlo oštro gradonačelnik

Andro Vlahušić najavivši mogućnost donošenja odluke o zabrani odlaganja otpada na Grabovici svima osim gradu Dubrovniku.

To je restriktivna mjera koju će grad biti prisiljen provesti ukoliko se na sastanku u siječnju sa Županijom i drugim općinama ne nađe neko rješenje. Jer, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Niko Šalja u optimističnoj verziji Grabovica se smećem današnjim tempom može puniti još dvije godine. I tada se smeće neće imati gdje odlagati, a kako sada stvari stoje u tom se roku neće izgraditi Županijski centar za gospodarenje otpadom.

– Početkom siječnja morat ćemo obaviti vrlo ozbiljan razgovor sa Županijom i drugim općinama, jer je Grabovica došla do svojih gornjih kapaciteta i ona se dalje širiti ne može. Pošto je Županijski centar za gospodarenje otpadom u realizaciji već 5-6 godina, grad će možda biti prisiljen donijeti odluku da samo grad Dubrovnik može odlagati smeće na Grabovici, a sve druge općine će morati pronaći neko drugo odlagalište. Ne možemo sebi dopustiti da nemamo gdje odlagati smeće jer netko drugi nije napravio svoj dio posla – kritičan je bio Vlahušić, koji je na kraju naglasio kako će najavljeni sastanak biti vrlo tvrd i vrlo težak.

Šalja je pak istaknuo kako će se na sastanku, koji je već ranije bio iniciran, ali je zbog izbora prolongiran na siječanj, pokušati dogovoriti i vidjeti koji su daljnji koraci da se ne bi doveli u bezizlaznu situaciju.

– Situacija nije dobra. Moramo se nekako zaštititi, možda čak i primjenom ovako restriktivnih mjera da se ne dovedemo u situaciju da nemamo gdje odvoziti smeće – zaključio je Niko Šalja.

Pročitajte još

FESTANJULKA U BRUXELLESU LADA JURICA Pile za mene ostaju najbolji podsjetnik odakle dolazim

Mia Njavro Banić

[FOTO] Bura ‘zadimila’ more

Zvonimir Pandža

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija