Županija

OPĆINA SE OGLASILA ZBOG PETICIJE GRAĐANA Zona za kavezni uzgoj ribe u župskoj vali već je ‘izbačena’ iz Plana

OPĆINA SE OGLASILA ZBOG PETICIJE GRAĐANA Zona za kavezni uzgoj ribe u župskoj vali već je 'izbačena' iz Plana

Nakon što je u Župi dubrovačkoj krenulo potpisivanje peticije protiv ribogojilišta u župskoj vali, koja se planirana predati kao dio primjedbe na prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Župa dubrovačka, koji je u tijeku, oglasili su se i iz općine.
-Vezano za zonu H2 – kavezni uzgoj morske ribe (AKVAKULTURA- POTENCIJALNA ZONA MARIKULTURE) označene na kartografskom prikazu 1. Korištenje i namjena površina, Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Župa dubrovačka, a za koji je u tijeku Javna rasprava u trajanju od 1. studenog 2021. do 1. prosinca 2021., obavještavamo vas da se radi o pogrešci koja je već evidentirana te će biti ispravljena kroz postupak Izmjena i dopuna plana koji je u tijeku – navodi se u dopisu kojega je javnosti poslao pročelnik Jure Marić.

Nadalje ističe kako se radi o zoni koje je bila definirana Prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije (Službeni glasnik Dubrovačko-neretvanske županije 06/03) kao Gospodarska namjena – površine uzgajališta (akvakultura) H. Već pri sljedećim izmjenama i dopunama županijskog plana (Službeni glasnik Dubrovačko-neretvanske županije 07/10) zona je upravo na traženje Općine Župa dubrovačka izbačena iz Plana.
-Predmetne zone više nema niti u Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije, niti u tekstualnom dijelu Prostornog plana Općine Župa dubrovačka. Nažalost, previdom je ostao prikaz na kartografskom prikazu 1. Korištenje i namjena površina, a isti će se ukloniti kroz izmjene i dopune plana koje su u tijeku. – zaključuju iz Općine.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist