Zanimljivosti

Oni su stvarali dubrovački turizam

djino romani8059

Članovi Udruge za očuvanje dubrovačkog turizma ''Dubrovački izlog'' okupili su se u Mimozi kako bi se prisjetili poznatih dubrovačkih turističkih i ugostiteljskih djelatnika.

Na taj način htjeli su im se zahvaliti na njihovom doprinosu za razvoj dubrovačkog turizma. Na današnjem druženju uz šporke makarule odana je čast Đinu Romaniju i predstavljena je istoimena brošurica njemu u čast. Organizatori ovog događaja Lukša Lucianović, Đuro Market, Nikša Bender, Toni Miljanić, Nikola Šubić i Đuro Veselić predstavili su, pred šezdesetak uzvanika i članova obitelji Romani, životni put svog kolege, koji je, kako kažu, bio pravi znalac svoga posla.

– Cijeli je svoj život posvetio turizmu i zaista je uživao radeći, a restoran je bio njegov najdraži teren. Uvijek je govorio kako turizam čine ljudi za ljude, a ključnim je držao obrazovanje jer svaki uspješan turizam počinje u školi, ali je praktičan rad bio vrhunac svega. Poštivao je standarde iako je nerijetko u svoj rad unosio i nešto novo. Volio je unijeti sebe, šarm i veselje u posao jer ako nije veselo nije turizam. Njegova poznata rečenica ''Što treba donesi, što smeta ukloni'' mogla bi se naći i u školskim udžbenicima – govori Đinov suradnik Đuro Market.

Ovim događajem ne staje rad udruge, u planu im je dvaput godišnje organizirati ovakva druženja.
– Trebalo bi to uvijek biti početkom i krajem sezone, lijepo je kad na ovakvom susretu možemo okupiti ljude koji su zajedno surađivali, a na sljedećem susretu prisjetit ćemo se rada Srećka Kristića – rekao je Lukša Lucianović.

Pročitajte još

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE NA MLJETU Pronađen lokalitet sličan Dioklecijanovoj palači u podmorju u Polačama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1979. Dubrovnik se, opet, jako zatresao

Dulist

UZ MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI Eko aktivnosti u Nacionalnom parku Mljet

Dulist