Aktualno

ONI SU IMALI USPJEŠNU 2016. Miho Balija: Očekujemo nastavak trenda uspješnog poslovanja

ONI SU IMALI USPJEŠNU 2016. Miho Balija: Očekujemo nastavak trenda uspješnog poslovanja

Dubrovački turistički sektor može biti itekako zadovoljan postignutim rezultatima u 2016. Iza nas je još jedna rekordna godina, odlične rezultate bilježe kako privatni, tako i hotelski smještaj, a rekorde je oborila i Zračna luka Dubrovnik.

Tragom toga, odlučili smo s Mihom Balijom, predsjednikom Uprave Hotela Maestral ‘protresti’ 2016. godinu, ali i očekivanja za 2017.

-Godina 2016. bila je za Hotele Maestral izuzetno uspješna. Ostvareni rezultati u protekloj sezoni premašili su naša očekivanja i planirane ciljeve. Noćenja su porasla za 4 posto, prihod 2 posto, a dobit na kraju godine trebala bi iznositi 5,5 milijuna kuna što je povećanje od 76 posto u odnosu na 2015. godinu te 182 posot u odnosu na 2014. godinu.

Unatoč izostanku privatizacije, od 2013. godine trend poslovanja Društva kontinuirano raste, a fizički i financijski pokazatelji su više nego zadovoljavajući. Iako svake godine ulažemo sve veća novčana sredstva u uređenje smještajnih kapaciteta za ostvarivanje još boljih poslovnih rezultata potrebna je temeljita obnova koja uključuje značajne dugoročne investicije.

S obzirom na rast cijele destinacije i najave koje dolaze s emitivnih tržišta, očekivanja za 2017. godinu su odlična i očekujemo nastavak trenda uspješnog poslovanja. Povećanim brojem noćenja te optimalnom kombinacijom kanala prodaje i pojačanim ulaganjima u marketing pansionski prihodi bi trebali biti veći za 2 posto. Dodatnom kvalitetom ugostiteljskih usluga i povećanom potrošnjom u gastro segmentu planiramo anulirati negativne efekte povećanja stope PDV-a na ugostiteljske usluge.

Sve u svemu 2017. godina trebala bi biti još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina za Maestrale – rekao je Miho Balija.

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist