Aktualno

ONI SU IMALI USPJEŠNU 2016. Marinko Benić: Odlične ocjene gostiju daju nam dodatan vjetar u leđa

Karisma Koločep

Dubrovački turistički sektor može biti itekako zadovoljan postignutim rezultatima u 2016. godini. Iza nas je još jedna rekordna godina, odlične rezultate bilježe kako privatni, tako i hotelski smještaj, a rekorde je oborila i Zračna luka Dubrovnik.

Tragom toga, odlučili smo s Marinkom Benićem, predsjednikom Uprave i izvršnim direktorom Karisma Hotels Adriatic ‘protresti’ 2016. godinu, ali i očekivanja za 2017.

-Godinu 2016. doista ćemo pamtiti po dobrom, u svim za nas važnim područjima. Naime, godina na zalasku za Karisma Hotels Adriatic bila je rekordna po prihodima te po broju noćenja, a posebno nas raduju uistinu odlične ocjene u anketama zadovoljstva gostiju koje nam daju dodatan vjetar u leđa. Radili smo prosječno 170 dana uz popunjenost od 89 posto.

Protekla godina za nas će ostati u lijepom sjećanju i zbog završetka investicijskog ciklusa u unapređenje kapaciteta Hotela Živogošće d.d., ukupno vrijednog 183 milijuna kuna. Zahvaljujući istom, hotel Sensimar Adriatic Beach danas je ponosan nositelj 4 zvjezdice te od sezone 2016. radi sa 100 posto kapaciteta odnosno ukupno 266 soba, od kojih je 25 „swim up“ soba iz kojih gosti imaju izravan ulaz na privatni bazen, s terase hotelske sobe. Posebnom ugođaju doprinose i tri izvrsna restorana te tri bara, kompletno rekonstruiran bazen i novi moderan spa&wellnes centar. Svjesni važnosti zaštite okoliša, ovom investicijom zadovoljili smo i sve najstrože norme energetske učinkovitosti, a čemu svakako doprinosi i novi najmoderniji pročistač otpadnih voda.

Sukladno našoj strategiji i jasnoj viziji, u 2017. godini pripremamo nove projekate te smo otvoreni za nove investicije i akvizicije u Republici Hrvatskoj, no jednako tako i u regiji. Očekujemo još bolju poslovnu godinu i rast u svim segmentima. U fazi pripreme je investicija u izgradnju novih kapaciteta Hotela Plat d.d. Ne manje važno, nastavljamo s traženjem dodatnih hotelskih kapaciteta koji, sadržajem i kvalitetom mogu zadovoljiti zahtjeve TUI turoperatora. Zbog svega navedenog, s veseljem iščekujemo novu godinu i zanimljive izazove i projekte koje nam donosi – rekao je Marinko Benić.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist