Grad

One2play zatvorio trgovinu i u Dubrovniku

One2play

Prodavaonice dječjih igračaka i igraonice One2play diljem Hrvatske zatvaraju svoja vrata. Tako je i naša dubrovačka, na žalost mnoge dječice iz grada, zatvorila svoja vrata.

-Zbog nepovoljnog završetka predstečajne nagodbe i nemogućnosti daljnjeg poslovanja, obavještavamo vas da će se u toku nekoliko sljedećih dana zatvoriti sve One2play trgovine i igraonice. Zahvalni smo vam za iskazano povjerenje i drago nam je što ste tijekom ovih godina zajedno s nama bili dio One2play priče – stoji na njihovoj web stranici.

Problemi su u ovoj tvrtki počeli još u svibnju prošle godine, kada su u FINA-i pokrenuli prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Isti su dan to učinile obje tvrtke: One2play d.o.o. za proizvodnju i trgovinu te One2play maloprodaja d.o.o. Prva, koja ima 13 zaposlenih, imala je obveze veće od 10 milijuna kuna, dok je maloprodaja, koja ima 123 radnika, imala obveze od 19,6 milijuna kuna. Predstečajna nagodba u maloprodaji pokrenuta je 17. srpnja. Zadnjeg dana rujna podnesen je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u tvrtki One2play za proizvodnju i trgovinu.

Tvrtka je s radom počela 2000. godine kao LM INFO, no sedam godina kasnije, nakon objedinjavanja poslovanja i aktivnosti, počinje poslovati pod poznatim imenom One2play.

Tvrtka u privatnom vlasništvu Alena Magdića i Dejana Maćešića od tada bilježi velik poslovni uzlet. Prihodi su konstantno rasli: na 76 milijuna kuna 2007. godine te rekordnih 137,7 milijuna kuna 2011. Još 2009. godine, kada je kriza ozbiljno uzdrmala Magmu Goranka Fižulića, njima je išlo odlično. No, u 2012. godini uslijedio je strmoglav pad, zbog kojeg je u svibnju pokrenut postupak predstečajne nagodbe.

Vijest o propasti One2playa mnoge je iznenadila, jer na tržištu vrijednom 400-tinjak milijuna kuna sigurno ima mjesta za barem dva jaka igrača. Prije krize procjenjivalo se da tržište vrijedi oko pola milijarde kuna.

SEEbiz.eu

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist