Zanimljivosti

On nije nepobjediv! Kako se boriti protiv celulita?

Shutterstock Images LLC 2

Svakoj ženi noćna mora je celulit. Stoga vam pred sam početak ljeta odnosimo nekoliko preporuka kako zdravijim načinom prehrane možete se boriti protiv njega.

Svaki dan započnite velikom šalicom tople vode sa sokom od pola limuna. To će potaknuti rad jetre, pomoći izlučivanju štetnih tvari. Vodu je bolje piti mlaku jer takva ima jači hidratacijski učinak.

Smanjite količinu kave, čaja i alkoholnih pića, koja usporavaju kolanje krvi i limfe i zadržavaju toksine u tijelu. Uz svaku kavu, čaj ili alkoholno piće popijte dvije čaše vode

Vježbanje će potaknuti metabolizam, ojačati mišiće i vezivno tkivo u tijelu, te stimulirati cirkulaciju i limfnu drenažu. Stručnjaci se slažu da su aerobne vježbe s treningom snage najjače oružje. Vježbanje u kombinaciji s pravilnom prehranom najzdraviji je i najbolji način za uklanjanje celulita Smanjite unos zasićenih masnoća i ugljikohidrata.

Pripazite i na prehranu. Tri četvrtine jelovnika moralo bi se sastojati od voća, povrća i integralnih žitarica, preostalih 25 posto od mesa, ribe, jaja, orašastog voća i poneke omiljene delicije.

Oslobodite se i otrova iz uma. Celulit nije nepobjediv, ali ne možete ga ukloniti preko noći. Pripomoći mogu i razne kreme za uklanjanje celulita. 

Foto: Shutterstock Images LLC

Pročitajte još

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE NA MLJETU Pronađen lokalitet sličan Dioklecijanovoj palači u podmorju u Polačama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1979. Dubrovnik se, opet, jako zatresao

Dulist

UZ MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI Eko aktivnosti u Nacionalnom parku Mljet

Dulist