Grad

Olga Muratti, Filip Žaja, Niko Pavlović i Nikolina Klaić savjetnici Mata Frankovića

Gradonačelnik Mato Franković imenovao je savjetnike na mandat od četiri godine. Savjetnici gradonačelnika svoj će posao obavljati bez naknade.

Filip (Marinko) Žaja imenovan je savjetnikom gradonačelnika Grada Dubrovnika za turizam i komunalne poslove, Olga Muratti, koja je savjetnicom bila, baš poput, Žaje i u prošlom mandatu, u iduće će se četiri godine baviti podizanjem kvalitete života osoba treće životne dobi. Bivši pročelnik za financije Niko Pavlović savjetovat će gradonačelnika iz područja proračuna i financija, a bivša državna tajnica Nikolina Klaić savjetnica je za europske fondove.

Rješenjima o imenovanju savjetnicima gradonačelnika propisano je da prate stanje u područjima za koje su imenovani, prate ostvarivanje utvrđenih ciljeva i planova, daju mišljenja i prijedloge o aktima koje donosi i/ili predlaže gradonačelnik u tom području te obavljaju i druge poslove koje im povjeri gradonačelnik.

Na temelju članka 48. stavka 3. točke 17. Statuta Grada Dubrovnika Gradonačelnik, kao nositelj izvršne vlasti, osniva savjetodavna tijela i imenuje članove savjetodavnih tijela radi davanja stručnih mišljenja i predlaganja rješavanja određenih pitanja iz područja koja ne spadaju u uži djelokrug upravnih tijela Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Obilježena 30. obljetnica osnutka Odreda naoružanih brodova

Dulist

Na današnji dan osnovan je Odred naoružanih brodova, jedan od najvažnijih činitelja uspješne obrane Dubrovnika

Dulist

FRANKOVIĆ I GABRIČEVIĆ U OBILASKU Pogledajte kako napreduju radovi budućeg doma umirovljenika u Gružu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija