GradUrednički izbor

GRADONAČELNIK ODGOVORIO KRITIČARIMA ‘Dubrovnik je konačno počeo cijeniti sebe’

GRADONAČELNIK ODGOVORIO KRITIČARIMA 'Dubrovnik je konačno počeo cijeniti sebe'

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković odlučio se preko društvenih mreža ‘obračunati’ s kritičarima dubrovačkog turizma, napisavši kako je posljednjih tjedana dio medija naklonjen Istri, pisao o propasti našeg turizma.

-Po njima razlog za ostvareni manji broj noćenja u lipnju i dijelu srpnja nije bila kriva činjenica što je tek otpočeo povratak vodećih avio kompanija u Dubrovnik već su kao razlog istaknuli činjenicu Dubrovnika, njegovih turističkih stručnjaka, ali i građana koji su bahati, drže visoke cijene te će zbog toga kako su isticali doživjeti propast i ove turističke sezone. U komentarima su se mnogi natjecali da što više ocrne Dubrovnik.
Moja poruka tim turističkim ‘stručnjacima’ jest kako je Dubrovnik konačno naučio jer uspjeh jedne destinacije ne mjeri se isključivo brojkom ostvarenih noćenja. Drago mi je što su zapravo brojni istinski turistički stručnjaci uvidjeli što Dubrovnik radi na prekretnici turizma. Odlučili smo se za održivost i kvalitetu u odnosu na prije kada je Dubrovnik zbrajao svoje uspjehe neodrživošću, nedovoljnom kvalitetom pružene usluge i ostvarenom visokom brojkom noćenja. Posljednjih tjedana Dubrovnik bilježi izvrsne rezultate, ne uspoređujući ih s 2019. nego s onim što smo željeli postići – napisao je te nastavio:

– Svi naši otvoreni hoteli su puni bez da su smanjivali cijene, naši apartmani su također puni bez korekcija cijena, ali su i svi naši restorani puni. Dubrovnik diše punim plućima. Grad se može normalno razgledati, u njemu se može uživati i istovremeno susrest brojne svjetske zvijezde koje također uživaju u ljepotama Grada – počevši od poznatih nogometaša poput Harry-a Maguire i Jacka Grealish-a, Rogera Taylora iz grupe Queen, Viktorijinih anđelica, katarskog Šeika pa do Harrison Forda. Svi oni, a i mnogi drugi poznati i manje poznati izabrali su naš Grad jer znaju da u njemu mogu očekivati samo najbolje. I ne, ne želim umanjivati značaj bilo koje druge destinacije u Hrvatskoj. Svaki Grad je lijep na svoj način i svaki ima ponuditi nešto od sebe posebno, ali natjecanje u pljuvanju Dubrovnika koji je bio i bit će jedan od najpoznatijih svjetskih turističkih odredišta neću dopustiti. Na kraju samo mogu reći, Dubrovnik je konačno počeo cijeniti sebe i idemo u smjeru gdje smo davno trebali biti – Grada kvalitete i održivog turizma. Grada koji sve prihvaća i svima se pruža uz jedan uvjet -poštujte ga! – zaključio je.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist