Politika

Oleg Valjalo ugostio dubrovačke poduzetnike

Oleg Valjalo ugostio dubrovačke poduzetnike

Međunarodna konferencija „Enterprising Europe“ održala se 24. rujna u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Konferenciju su organizirali  slovenski europarlamentarci Ivo Vajgl i Mojca Kleva Kekuš te hrvatski zastupnik Oleg Valjalo, u suradnji sa slovenskim Regionalnim razvojnim centrom Zagorje ob Savi i Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika (DURA).

U pozdravnom govoru prisutnima se obratio Laszlo Andor, povjerenik Europske komisije za zapošljavanje i socijalnu uključenost.
Predstavnici DURA-e, kao i mladi poduzetnici iz poduzetničkog inkubatora „Tvornica ideja“, sudjelovali su na konferenciji na poziv Olega Valjala, zastupnika u Europskom parlamentu, člana Odbora za proračune i zamjenskog člana Odbora za ekonomske i monetarne poslove, koji je dubrovačku delegaciju upoznao i detaljno informirao s radom i važnošću Europskog parlamenta kao legislativnog tijela Europske unije.

U ime DURA-e i Grada Dubrovnika pred prepunom dvoranom Europskog parlamenta u Bruxellesu DURA-u i Tvornicu ideja predstavio je Marko Cosmai, stručni suradnik DURA-e, a mladi poduzetnici Ivan Ivušić i Igor Bulić predstavili su svoje tvtke i uspješno poslovanje kroz „Tvornicu ideja“, koja je izvrstan primjer i odskočna platforma za mlade poduzetnike i njihovo uspješno poslovanje.

Na konferenciji se govorilo o mogućnostima koje su na raspolaganju mladim poduzetnicima, inovativnom sustavu mentorstva koji podupire mlade poduzetnike u realizaciji njihovih ideja, kako smanjiti nezaposlenost među mladima, kako povećati poduzetničke vještine, te kako kreirati kvalitetne poslove. 
„Enterprising Europe“ je konferencija na kojoj se DURA, Razvojna agencija Grada Dubrovnika s mladima iz poduzetničkog inkubatora „Tvornica ideja“  uspješno predstavila širem europskom  auditoriju s konkretnim primjerima i rezultatima  za poticanje mladih poduzetnika.

Svoje primjere dobre prakse predstavili su predstavnici DURA-e, Razvojna agencije Grada Dubrovnika sa svojim poduzetničkim inkubatorom, „Tvornicom ideja“, te slovenski kolege iz Regionalnog razvojnog centra Zagorje ob Savi s projektom „Podjetništvo u svijetu 2013“, kojega podupire Europski socijalni fond (ESF).

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist